НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Проекти рішень міської ради
№ _ від 2020-01-24
Про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2015 року № 2 ,,Про затвердження Комплексної програми соціального захисту «Місто, де зручно всім» на 2016 - 2020 рокиʼʼ

ПЕРВОМАЙСЬКА  МІСЬКА  РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ    ОБЛАСТІ
______ СЕСІЇ       _____ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

_____________   № ____

Про внесення змін до рішення
міської ради від 17.12.2015 року № 2
,,Про затвердження Комплексної
програми соціального захисту
«Місто, де зручно всім» на 2016 - 2020 рокиʼʼ

      На підставі пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою надання допомоги  пільговій категорії населення, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни в пункт 30 розділу І (Соціальний захист мешканців міста, які потребують допомоги) додатку 3 (Заходи щодо реалізації Комплексної програми соціального захисту „Місто, де зручно всім” на 2016-2020 роки) Комплексної програми соціального захисту „Місто, де зручно всім” на  2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від  17.12.2015 року № 2,  виклавши  його в новій редакції, а саме:

- надавати матеріальну допомогу у грошовому еквіваленті, для проведення реконструкції системи опалення мешканцям будинку, які на момент звернення не мають опалення, за адресою: вул.. Івана Мазепи, 120, після закінчення виплат по Реєстру, який створений станом на 01.01.2018 рік, а саме: ветеранам війни (особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань, сім'ям загиблих (померлих) військовослужбовців та ветеранів війни, ветеранам військової служби, ветеранам цивільного захисту, реабілітованим особам), особам з інвалідністю та сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітним сім'ям, сім'ям чорнобильців, ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, бійцям – добровольцям в зоні проведення антитерористичної операції, малозабезпеченим особам, які перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення міської ради, пенсіонерам за віком (за наявності права власності на житло та відсутності заборгованості за газопостачання, електропостачання, водовідведення та  вивіз сміття). Для учасників бойових дій та бійців – добровольців в зоні проведення антитерористичної операції, власником житла можуть бути  члени родини: дружина, чоловік, мати, батько.   Розмір допомоги складає 12 тис. грн. Право на отримання матеріальної допомоги  надається пільговику одноразово. Також,  допомога надається одноразово за адресою,  вказаною у зверненні  незалежно від зміни власника. 
          Особа повинна мати статус на момент подання заяви та на момент виплати матеріальної допомоги.

          Допомога не виплачується, якщо на момент виплати матеріальної допомоги заявник змінив місце реєстрації за межі міста або втратив право власності на житло, вказане у зверненні.

            В разі смерті заявника, якщо є заборгованість фінансування з міського бюджету, право отримати матеріальну допомогу мають дружина / чоловік померлого, які на момент звернення померлого заявника теж мали статус, відповідно даного пункту. Для цього вдова/вдівець повинні надати:

- заяву про надання матеріальної допомоги на проведення реконструкції системи опалення зі збереженням черговості;

-  копії паспорту, ідентифікаційного коду, згоду на обробку персональних даних;

- копію свідоцтва про смерть заявника;

- копію посвідчення статусної особи;

- свідоцтво про одруження, що підтверджує родинний зв'язок з померлим;

- довідки про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги на момент звернення.

            Заявник вноситься до реєстру осіб на отримання матеріальної допомоги зі збереженням черговості.

 2. Внести зміни в розділ ІV (Соціальний захист учасників антитерористичної операції та їх сімей,  сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в антитерористичній операції  – мешканців м. Первомайська) додатку 3 (Заходи щодо реалізації Комплексної програми соціального захисту «Місто, де зручно всім» на 2016-2020 роки) Програми, доповнивши окремим пунктом такого змісту:

- на підставі звернення особи, яка зобов'язалася поховати військовослужбовця – учасника АТО/ООС, а також бійця – добровольця, які приймали  участь  в операціях АТО/ООС  на сході України та загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузій чи інших пошкоджень здоров’я, під час виконання службових обов'язків та надала документи (заява, копія свідоцтва про смерть, копія довідки про причину смерті), здійснювати відшкодування витрат за надані ритуальні послуги комунальному підприємству «Комунсервіс», яке провело поховання (на підставі актів виконаних робіт). Джерело фінансування: місцевий бюджет. Головний розпорядник коштів: управління соціального захисту населення міської ради.

3. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови, начальника управління соціального захисту населення міської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань духовності, освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту, соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

 

Міський голова                                                                     Людмила ДРОМАШКО

 

 


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/11312/