НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Проекти рішень виконкому
№ _ від 2021-10-26
Про відзначення в Первомайській міській територіальній громаді Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від                             
           м. Первомайськ

 

Про відзначення в Первомайській
міській територіальній громаді
Дня вшанування учасників
ліквідації наслідків аварії
на Чорнобильській АЕС


                Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР, зі змінами та доповненнями, згідно з  Указом Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Постанови Кабінету Міністрів України 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої    респіраторної    хвороби    COVID-19,    спричиненої    коронавірусом SARS-CoV-2», із змінами, рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Первомайської міської ради, та з метою відзначення в Первомайській міській територіальній громаді Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виконавчий комітет міської ради 

 

ВИРІШИВ:

       1. Звернутися до єпископа Вознесенського та Первомайського Олексія щодо проведення панахиди по вшануванню пам’яті загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в церквах міста.

 

Управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту міської ради

Термін: до 08.12.2021 р.

      2.  Провести поминальну службу по вшануванню пам’яті загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Свято – Варварівській церкві. 

 

Настоятель Свято – Варварівської церкви (за узгодженням)

Термін: 14.12.2021 р.

     3. Впорядкувати територію скверу біля каплички Іоана  Воїна.

 

Управління житлово-комунального                                господарства міської ради  Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

Первомайський центр
соціальних служб
Термін: до 11.12.2021 р.

 

      4. Організувати  покладання квітів до пам’ятника жертвам аварії на Чорнобильській АЕС на території Свято-Варварівської церкви.

 

Управління соціального захисту населення міської ради

Асоціація інвалідів та постраждалих Чорнобиля (за узгодженням)

Термін: 14.12.2021 р., 10:00 год. 

      5. Провести диспансеризацію учасників ліквідації наслідків та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС з залученням вузьких спеціалістів. Забезпечити першочергову госпіталізацію постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в закладах охорони здоров’я.

 

Комунальне підприємство «Первомайський міський  центр первинної   медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради

Термін: постійно

       6. Провести виплату  одноразової допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету дружинам загиблих (померлих) громадян з числа  ліквідаторів, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою.

 

Управління соціального захисту населення міської ради

Термін: до 11.12.2021 року

       7. Організувати та провести в навчальних закладах міста уроки пам’яті «Пам’ятай Чорнобиль».

 

Управління освіти міської ради                      

Термін: грудень 2021 р. 

       8. Начальнику фінансового управління міської ради Сергію ШУГУРОВУ профінансувати  управління соціального захисту населення міської ради з програми «Наша громада: її події, свята, трудові будні», згідно з кошторисом витрат, пов’язаним з відзначенням в Первомайській міській територіальній громаді Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (додаток).

      9. Контроль за виконанням рішення  покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

 


Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

 


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/16120/