НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Рішення міської ради
№ 10 від 2022-05-26
Про заходи щодо призупинення діяльності Української православної церкви московського патріархату та релігійних організацій (об’єднань), які є частиною російської православної церкви, на території Первомайської міської територіальної громади (оприлюднено 31.05.2022)

ПЕРВОМАЙСЬКА   МІСЬКА   РАДА
Миколаївської  області
29 СЕСІЯ    VIII СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 від  26.05.2022 року № 10
м. Первомайськ 

Про заходи щодо призупинення діяльності
Української православної церкви московського патріархату
та релігійних організацій (об’єднань), які є частиною
російської  православної церкви, на території
Первомайської міської територіальної громади

                Відповідно до статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», з метою консолідації українського суспільства, запобігання колабораціонізму, захисту національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища на території  Первомайської міської територіальної громади міська рада 

ВИРІШИЛА : 

1. Затвердити звернення Первомайської міської ради до Верховної Ради України щодо вжиття заходів з призупинення діяльності Української православної церкви московського патріархату та релігійних організацій (об’єднань). (Додаток). 

2. Направити запити до Миколаївської обласної військової адміністрації та управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації для отримання інформації щодо знаходження на території Первомайської міської територіальної громади культових споруд, церков (релігійних організацій), які мають приналежність за будь-якими ознаками, або безпосередньо чи опосередковано підпорядковуються московському патріархату. 

3. Рекомендувати Українській православній церкві московського  патріархату та релігійним організаціям (об’єднанням), що знаходяться на території Первомайської міської територіальної громади, які є частиною російської  православної церкви та безпосередньо, або як складова частина входять до структури (є частиною) московського патріархату, та/або рішення з канонічних і організаційних питань, якої є зобов’язуючими для Церкви, релігійної організації (об’єднання), що діють на території Первомайської міської територіальної громади, та/або у статуті (положенні) яких містяться вказівки на входження до структури релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України, в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України, рішень з канонічних і організаційних питань, які є зобов’язуючими для релігійної організації (об’єднання), що діє на території України припинити свою діяльність або ж змінити свою підлеглість, внести зміни до статуту, у зв’язку зі зміною підлеглості. 

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на начальника управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту  Первомайської  міської  ради  Наталію ОЛІШЕВСЬКУ. 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань етики, регламенту, законності, запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів, міжнародного співробітництва, взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, інформаційної і регуляторної політики та розвитку територій громади.

Міський  голова                                                                                                                           Олег ДЕМЧЕНКО

 

 

 


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/17266/