НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Рішення міської ради
№ 3 від 2022-08-25
Про внесення змін до Комплексної програми соціального захисту «Громада, де зручно всім» на 2022 - 2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 26.05.2022 року № 1 (оприлюднено 29.08.2022 р.)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
   33 сесія                        
VIII скликання
РІШЕННЯ

 

 від  25.08.2022 року № 3
      м. Первомайськ

 

Про внесення змін до Комплексної
програми соціального захисту
«Громада, де зручно всім»
на 2022 - 2025 роки,
затвердженої рішенням міської ради
від 26.05.2022 року № 1

 

          Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР, зі змінами та доповненнями, з метою активізації вирішення невідкладних питань соціально-побутового, медичного, організаційно-правового і культурного обслуговування учасників бойових дій, людей з обмеженими фізичними можливостями, внутрішньо переміщених осіб, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Комплексної програми соціального захисту «Громада, де зручно всім» на 2022-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від  26.05.2022 року № 1, а саме: 

1.1. У Розділі 7 «Напрями діяльності та заходи Програми» назву Розділу V викласти у новій редакції: «Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації, в Первомайській міській територіальній громаді».

1.2. Пункт 9 Розділу II «Соціальна адаптація бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі» викласти у новій редакції: «На період сильних морозів, передбачити  прийом громадян без певного місця проживання у відділеннях Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Первомайськ.  Визначити стаціонарні пункти обігріву: провул. Сальвадора Альєнде, 44, вул. Валерія Чкалова, 87, пл. Тараса Шевченка, 3. Після проведення медичного обстеження та лікування даних осіб забезпечувати: продуктовими наборами швидкого приготування для отримання гарячого харчування, рибними консервами, одноразовим посудом, теплими речами. За необхідності надавати місце для ночівлі.».

  1.3. Пункт 10 Розділу II «Соціальна адаптація бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі» викласти у новій редакції: «На період сильних морозів забезпечувати функціонування мобільних пунктів обігріву для осіб без певного місця проживання. Пункти облаштувати необхідним інвентарем (палатка, польова кухня, дрова, генератори із пальним, термоси, ліжка, матраси, подушки, ковдри, одноразова постільна білизна, піч-буржуйка, одноразовий посуд, миючі та гігієнічні засоби). Гостропотребуючих осіб без  певного місця проживання забезпечувати  гарячим харчуванням, теплим одягом та взуттям. За необхідності направляти на медогляд та влаштовувати до стаціонарних пунктів обігріву на проживання. Надавати послуги інформування, консультування, психологічної допомоги.»

 1.4. Розділ II «Соціальна адаптація бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі» доповнити пунктом 12 такого змісту:

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріори тетні завдання)

Перелік заходів Програми

Термін виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансу-вання

Орієнтовні обсяги фінансу-

вання

 

Очікуваний результат

1

2

3

4

5

6

7

8

Розділ ІІ

Соціальна адаптація бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі

12. В осінньо-зимовий період створити та забезпечити роботу пунктів обігріву в кожному старостинському окрузі за умови зниження температури повітря до мінус 8 С.

У разі необхідності після медогляду звертатись до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

м. Первомайськ щодо влаштування до стаціонарного пункту обігріву.

з

 

15 жовтня  до

 

15 квітня

 

2022

-

2025

Територіальний центр соціального обслугову вання (надання соціальних послуг) м. Первомай ськ,

старости старостин-ських округів

КП «Перво-майський міський центр первинної   медико-санітарної допомоги» Перво-майської міської ради

 

Бюджет

ПМТГ

У межах затверджених лімітів

Запобігання загибелі бездомних громадян

 1.5. Розділ V «Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації, в Первомайській міській територіальній громаді» Розділу 7 «Напрями діяльності та заходи Програми» викласти в новій редакції:

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Термін виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансу-

вання

Орієнтовні обсяги фінансування

Очікуваний результат

 

1

2

3

4

5

6

7

8

Розділ V

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації, в Первомайській міській територіальній громаді

 

1. Забезпечити своєчасне взяття на облік сімей з дітьми та осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

 

2022-2025

Управління  соціального захисту населення міської ради,

 

Первомайський центр соціальних служб

-

Захід не потребує фінансування

Забезпечен

ня соціальної захищеності осіб

2. Здійснювати оцінку потреб та проводити аналітичне дослідження потреб серед внутрішньо переміщених осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території.

 

 

2022-2025

Первомайський центр соціальних служб

-

Захід не потребує фінансування

Виявлення та вирішення проблемних питань осіб, які перемісти

лись з тимчасово окупованої території.

3. Проводити «круглі столи», зустрічі, конференції, тренінги та інформаційно - роз’яснювальні заходи з обговорення шляхів розв’язання проблем захисту та забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління  соціального захисту населення міської ради,

 

Первомайський центр соціальних служб,

 

Управління освіти міської ради

-

Захід не потребує фінансування

4. Забезпечити оздоровленням дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення  бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління соціального захисту населення міської ради,

Управління освіти міської ради,

Первомайський центр соціальних служб,

КП «Первомайський міський центр первинної медико – санітарної допомоги» Первомайської міської ради,

 

Бюджет ПМТГ 

У межах затверджених лімітів

Профілакти

ка захворюван

ня дітей та підвищення імунітету

5. В загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах забезпечувати підручниками, гуртковою роботою та безкоштовним гарячим харчування дітей, які переселились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління освіти міської ради,

 

міська громадська організація волонтерів,

 

Благодійні фонди,

 

Спонсорська допомога

 

Бюджет ПМТГ    

У межах затверджених лімітів

Задоволення духовних та соціальних потреб дітей

6. Надавати благодійну допомогу продуктами харчування, речами бувшими у вжитку, послугами перукаря, швачки, ремонтно-господарчої групи особам,  які перемістились  з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління соціального захисту населення міської ради,

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)        м. Первомайськ,

міська громадська організація волонтерів,

Благодійні фонди,

Міжнародні донори

 

Захід не потребує фінансування

Соціальна підтримка осіб, які потребують допомоги

7. При необхідності надавати місця тимчасового перебування в відділенні інтегрованих послуг (вул.Валерія Чкалова, 87) і стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (провул.Сальвадора Альєнде, 44) внутрішньо переміщеним особам,  які перемістились  з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління соціального захисту населення міської ради,

 

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)        м. Первомайськ

Бюджет ПМТГ 

У межах затверджених лімітів

Забезпечен

ня тимчасовим притулком та надання всіх необхідних соціальних послуг

8. Створити та забезпечити роботу телефонної «гарячої лінії»  з питань інформування осіб, які перемістились  з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації про можливість отримання необхідних соціальних послуг, вирішення нагальних питань. Створити довідник  для внутрішньо переміщених осіб для полегшення орієнтування у міській територіальній громаді під час вирішення різних життєвих питань – перелік всіх необхідних послуг, адреси їх надання, контактні телефони.

2022-2025

Управління соціального захисту населення міської ради

 

-

Захід не потребує фінансування

Надання інформацій них послуг

9. Проводити медичне обстеження та надавати медичну допомогу профільними спеціалістами внутрішньо переміщеним особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

КП «Первомайський міський центр первинної медико – санітарної допомоги» Первомайської міської ради,

КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради

-

Захід не потребує фінансування

Попередження захворював-ності населення

10. Проводити інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у суспільне життя громади з метою подолання шоку від зміни звичного культурного оточення. При проведенні у міській територіальній громаді культурно-мистецьких заходів, спрямованих на відродження духовності, національних традицій, звичаїв та обрядів, виховання любові до рідної землі та національної гідності громадян України, зміцнення української родини, Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят, залучати внутрішньо переміщених осіб, які переселились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту

 міської ради,

 Управління соціального захисту населення

 міської ради,

Первомайський центр соціальних служб

 

-

 

Захід не потребує фінансування

Позитивне ставлення до внутрішньо переміще-

них осіб шляхом залучення до культурно – масових заходів громади

11. Сприяти зайнятості внутрішньо переміщених осіб з числа зареєстрованих безробітних шляхом надання компенсаційних витрат роботодавцям на оплату праці та компенсації безробітному витрат на проїзд та проходження попереднього медичного та наркологічного огляду, необхідного для працевлаштування.

Створити та підтримувати в актуальному стані базу даних для внутрішньо переміщених осіб щодо вакансій, пропозицій роботодавців, шляхів професійної інтеграції в міську територіальну громаду з інформуванням через засоби масової інформації та Координаційний центр.

2022-2025

Первомайська міськрайонна філія Миколаївського обласного центру зайнятості 

(за узгодженням)

-

 

 

 

Захід не потребує фінансування

Інтеграція внутрішньо переміщених осіб у міську територіальну громаду

12. Сприяти у працевлаштуванні на перше робоче місце за отриманою професією (спеціальністю) насамперед осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації.

2022-2025

Первомайська міськрайонна філія Миколаївського обласного центру зайнятості

 (за узгодженням)

 

 

 

-

Захід не потребує фінансування

Забезпечен

ня робочими місцями

13. Надавати психологічні та реабілітаційні послуги внутрішньо переміщеним сім’ям/особам, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення бойових дій з окупаційними військами російської федерації з метою запобігання погіршення здоров’я.

2022-2025

Управління соціального захисту населення

 міської ради,

Первомайський центр соціальних служб,

 КП Первомайської міської ради «Первомайський міський центр медико-санітарної допомоги»,

міська громадська організація волонтерів,

Благодійні фонди,

Міжнародні донори,

Громадські організації

-

Захід не потребує фінансування

Забезпечен

ня корекції стану здоров’я внутрішньо переміще -

ним сім’ям та особам

14. Продовжити реалізацію проєкту «Надання Центром психологічної підтримки та реабілітації внутрішньо переміщеним особам, учасникам та ветеранам АТО»  згідно з Угодою про співпрацю, а саме:

- орендної плати;

- комунальних  послуг (в т.ч. послуги зв’язку, Інтернет, інше);

-   страхування майна;

- заробітної плати практичних психологів;

- семінару - тренінгу для психологів.

2022-2025

 

Управління  соціального

захисту населення

міської ради,

 

Первомайський центр соціальних служб

 

 

Бюджет ПМТГ 

У межах затверджених лімітів

 

15. Придбання у комунальну власність міської територіальної громади житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам (відповідно до постанови КМУ від 04.10.2017 року № 769 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України») (додаток 31)

2022-2025

Апарат виконавчого комітету міської ради,

 

Управління комунальної власності та земельних відносин міської ради

Держав

ний бюджет

 

 

Бюджет ПМТГ 

У межах затверджених лімітів

Поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб

 

 

16. Організувати  за необхідності поселення тимчасово переміщених осіб у приміщеннях, визначених рішенням виконавчого комітету міської ради. Забезпечити відповідною комплектацією, а саме: ліжка з матрацами для дорослих,

по 2 комплекти постільної білизни на 1 особу,

по 2 комплекти рушників на 1 особу,

приліжкові тумбочки,

електрочайник, мультиварка, мікрохвильова піч, пательня, каструлі,

тази, швабри, відра, віник

столи для прийому їжі,столовий посуд: тарілки глибокі, тарілки столові, ложки, виделки, кружки, ножі та інше побутове приладдя.

2022-2025

 

Управління  соціального

захисту населення

міської ради,

 

Первомайський центр соціальних служб,

Управління освіти міської ради,

КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради

 

міська громадська організація волонтерів,

 

Благодійні фонди,

 

Спонсорська допомога

 

Бюджет ПМТГ  та небюд- жетні ресурси

У межах затверджених лімітів

Поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб

 

 

17. Організувати створення Хабів для роботи з внутрішньо переміщеними особами  різних вікових груп з метою підвищення рівня задоволеності потреб та соціальної, культурної, психологічної інтеграції

2022-2025

Управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту

 міської ради,

Первомайський центр соціальних служб,

Управління освіти міської ради,

міська громадська організація волонтерів

 

-

 

Захід не потребує фінансування

Підвищення рівня задоволеності потреб

та внести відповідні зміни до Змісту Програми.                                                                                                           

1.6.  Пункт 1 Розділу VI «Увічнення пам’яті  учасників АТО/ООС, учасників бойових дій з окупаційними військами російської федерації, жертв воєн та політичних репресій» після слів «учасників АТО/ООС» доповнити словами «або бойових дій з окупаційними військами російської федерації».

1.7. Підпункт 8.1 пункту 8  додатку 6 «Порядок фінансування видатків для  надання матеріальної допомоги мешканцям Первомайської міської територіальної громади» викласти в такій редакції:

«виконавцю волевиявлення померлого (померлої) або особі, яка зобов’язалася поховати померлого (померлу), якщо  померлий (померла)    входять до переліку   абзаців а) – д) та були зареєстровані в Первомайській міській територіальній громаді на день смерті як мешканці або як внутрішньо переміщені особи, а саме :».

1.8. В додатку 15 «Порядок фінансування видатків окремій категорії населення на зубопротезування» внести такі зміни:

1.8.1. в пунктах 1, 2, 3, 4  слово «проведення» замінити на вираз «відшкодування за проведене»;

1.8.2. в підпункті 4.3 пункту 4 слова «чек (талон)» замінити на вираз «документ про оплату»;

1.8.3. В пункті 5 слово «чеком» замінити на вираз «документом про оплату за проведене зубопротезування».

2. В пункті 5 «Структура та штатна чисельність організації» додатку 17 «Порядок фінансування видатків для здійснення статутної діяльності  Первомайської міської організації ветеранів» внести такі зміни: виключити назви посад «Завідувач сектору допомоги учасникам АТО/ООС» і «Прибиральниця», включити назви посад «Завідувач сектору допомоги учасникам бойових дій» і «Прибиральник службових приміщень».

3. В пункті 5 «Структура та штатна чисельність організації» додатку  18 «Порядок фінансування видатків для здійснення статутної діяльності громадської організації «Первомайське міське товариство інвалідів»» внести такі зміни: виключити назву посади «Прибиральниця», включити назву посади «Прибиральник службових приміщень».

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров'я, освіти, науки, культури, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, мови, прав національних меншин, гендерної рівності, материнства та дитинства.

 

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/17696/