НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Рішення міської ради
№ 30 від 2022-09-29
Про затвердження Порядку передачі у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності Первомайської міської територіальної громади та затвердження Положення про комісію з питань передачі у власність громадянам квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках Первомайської міської... (оприлюднено 07.10.2022 р.)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
   34 сесія                        
VIII скликання
РІШЕННЯ

 

 від  29.09.2022 року № 30
      м. Первомайськ

 

Про затвердження Порядку передачі у
власність громадян квартир (будинків),

житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках,
що належать до комунальної власності
Первомайської міської територіальної
громади та затвердження Положення
про комісію з питань передачі у власність
громадянам квартир (будинків), житлових
приміщень (кімнат) у гуртожитках
Первомайської міської територіальної громади

 

          Керуючись статтями 41, 140, 144, 146 Конституції України, Житловим кодексом Української РСР від 30.06.1983 № 5464-Х, підпунктом 2 пункту «а» статті 30 та статтями 40, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями, пунктом 6 частини першої статті 27 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.07.2004 № 1952-ІV, законами України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» від 04.09.2008 № 500-VІ, «Про приватизацію державного житлового фонду» від 19.06.1992 № 2482–ХІІ та Законом України «Про приватизацію державного житлового фонду» 19.06.1992 року № 2482-ХІІ зі змінами та доповненнями, наказом Міністерства житлово-комунального господарства України від  16 грудня 2009 року № 396 «Про порядок передачі квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках у власність громадян», з метою визначення процедури передачі у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності Первомайської міської територіальної громади, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити Порядок передачі у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності Первомайської міської територіальної громади (додаток 1).

2. Визнати органом приватизації житлового фонду, який перебуває у  комунальній власності Первомайської міської територіальної громади, управління комунальної власності та земельних відносин Первомайської міської ради.

3. Затвердити зразок заяви на приватизацію квартири (будинку), жилого приміщення (кімнат) у гуртожитку (додаток 2).

4. Затвердити зразок згоди на обробку персональних даних (додаток 3).

5. Затвердити зразок рішення органу приватизації (додаток 4).

6. Затвердити зразок бланка свідоцтва про право власності на квартиру  (будинок), житлове приміщення (кімнату) у гуртожитку для видачі громадянам органом приватизації житлового фонду управлінням комунальної власності і земельних відносин Первомайської міської ради (додаток 5).

7. Делегувати комунальному підприємству «Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації» повноваження щодо прийняття заяв, оформлення свідоцтв та дублікатів про право власності на житло та виконання робіт по оформленню документів щодо передачі у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності.

8. Комунальному підприємству «Міжміське бюро технічної інвентаризації» щомісяця до 5 числа надавати управлінню комунальної власності та земельних відносин Первомайської міської ради інформацію щодо проведеної роботи по приватизації квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках).

9. Затвердити Положення про комісію з питань передачі у власність громадянам квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках Первомайської міської територіальної громади (додаток 6).

10. Створити комісію з питань передачі у власність громадянам квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках Первомайської міської територіальної громади та затвердити її склад (додаток 7).

11. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Первомайської міської ради від 29.04.2020 року № 1 «Про затвердження Положення про порядок передачі жилих приміщень у гуртожитках, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Первомайська, у власність громадян».

12. Рішення застосовується до правовідносин, що виникли після набуття ним чинності. Питання щодо передачі у власність громадянам квартир (будинків), житлових приміщень (кімнат) у гуртожитках, які використовуються громадянами на підставі договору найму, які розпочалися, але не завершилися до набуття чинності цим рішенням, їх передача здійснюється відповідно до Законів України «Про приватизацію державного житлового фонду» та «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

13. Координацію роботи щодо виконання рішення покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

14. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, кадастру, власності, приватизації, земельних відносин та планування територій.

 

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

 

Додатки


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/17880/