НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
Проекти рішень міської ради
№ _ від 2023-01-18
Про затвердження пішохідних зон в місті Первомайську

ПРОЄКТ

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
______________ сесія                        _____________ скликання

РІШЕННЯ

 

 

від  ________        ______
         м. Первомайськ

  

Про затвердження пішохідних
зон в місті Первомайську

 

         Враховуючи необхідність впорядкування руху транспортних засобів для підвищення рівня безпеки руху пішоходів та велосипедистів у центральній частині міста,  створення умов для безпечного і комфортного відпочинку громадян  та  керуючись  статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97 – ВР зі змінами та доповненнями; частиною 1 статті 13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 року № 2804-ІV; статтею 3, абзацом 8 частини 1 статті 6, статтею 27 Закону України «Про  дорожній рух» від 30.06.1003 року № 3353-ХІІ зі змінами та доповненнями; статтею 17, пунктом 1 статті 19  Закону  України  «Про  автомобільні  дороги»  від  08.09.2005  року  № 2862- ІV зі змінами, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити існуючі пішохідні зони в місті Первомайську в межах: вулиці Тараса Шевченка (від вул. Вокзальної до міського Центру культури і дозвілля імені Єфросинії Зарницької), площі імені Тараса Григоровича Шевченка, міського парку культури і відпочинку «Дружба народів», парку «Молодіжного» та території пляжу «Райдуга» з метою забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міста.

2. Заборонити наскрізний проїзд та обмежити в’їзд транспортних засобів у пішохідні зони, визначені в пункті 1 цього рішення, легковому та вантажному транспорту, окрім:

2.1  спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, патрульна поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб);

2.2 транспортних засобів організаторів масових заходів при наявності розпорядження міського голови;

2.3 транспортних засобів власників квартир (будинків), розташованих у межах пішохідної зони при пред'явленні підтверджуючого документа із зазначенням реєстрації місця проживання або свідоцтва про право власності на житлове приміщення за умови їх паркування у внутрішніх подвір’ях та на прибудинкових територіях.

3. Відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради (КОРЧЕВНА) розробити схеми організації дорожнього руху в пішохідних зонах, визначених в пункті 1 цього рішення, та погодити їх з Управлінням патрульної поліції в Миколаївській області.

4. Управлінню житлово – комунального господарства міської ради (ЛИСИЙ) забезпечити встановлення відповідних дорожніх знаків та інформаційних табличок відповідно до розроблених схем.

5. Первомайському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (ЛОПАТІН, за узгодженням) постійно здійснювати контроль та забезпечити дотримання водіями і іншими учасниками руху виконання цього рішення.

6. Управлінню економічного розвитку територіальної громади міської ради (ЗАРИЦЬКА) довести  рішення до відома керівників підприємств, установ та організацій, що здійснюють господарську діяльність в межах пішохідних зон, визначених в пункті 1 цього рішення.

7. Відділу прес служби (МАРТИНЕНКО) апарату виконавчого комітету міської ради   опублікувати  рішення у друкованих засобах масової інформації та розмістити на офіційному сайті  Первомайської міської ради на сторінках виконавчого комітету у соціальних мережах.

8. Відповідальність за виконання рішення покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту, надрокористування, екології, охорони навколишнього середовища, взаємодії з органами самоорганізації населення, енергозбереження та блогоустрою.

     

      Міський голова                                                                       Олег ДЕМЧЕНКО 

 


Постійна адреса сторінки: http://akts.pervomaisk.mk.ua/showdoc/18426/