НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 304 від 2019-07-12
Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року (оприлюднено 18.07.19)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївська область
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від  12.07.2019     304

     м. Первомайськ

Про роботу спостережної комісії
виконавчого комітету Первомайської
міської ради за  І півріччя 2019 року

                 Відповідно до Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1012 «Про внесення змін до положення про спостережні комісії» при виконавчому комітеті Первомайської міської ради створена і діє спостережна комісія. Спостережна комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими актами законодавства.

                Відповідно до положення щомісяця проводиться засідання спостережної комісії,  за І півріччя  2019 року таких засідань проведено 6.

Серед основних питань, які розглядалися:

1. Підсумки роботи спостережної комісії за 2018 рік.

2. Про затвердження плану роботи спостережної комісії на 2019 рік.

3. Розгляд матеріалів, які надійшли на адресу спостережної комісії щодо осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

4. Про соціальний супровід неповнолітніх осіб та молоді, які звільнилися з місць позбавлення волі.

5. Про результати діяльності Первомайського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області.

6. Про працевлаштування та перевірку обґрунтованості відмови у працевлаштуванні осіб, які повернулися з місць позбавлення волі. 

7. Про профілактичну роботу серед осіб, що повернулися з місць позбавлення волі, яка проводилася Первомайським протитуберкульозним диспансерним відділенням КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня».

8. Про надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим з місць позбавлення волі.

9. Про взяття під соціальний супровід засуджених без позбавлення волі неповнолітніх осіб.

10. Про проведення інформаційно - профілактичних заходів в загальноосвітніх школах та професійних закладах освіти міста  щодо попередження скоєння правопорушень.

          В Первомайському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під соціальним супроводом  не перебувають  неповнолітні особи та молодь, які звільнились з місць позбавлення волі. При надходженні повідомлень про звільнення з виправних колоній центром буде здійснюватись первинна оцінка потреб та надання соціальних послуг різного характеру.

Первомайською міськрайонною філією Миколаївського обласного  центру зайнятості постійно проводиться робота по забезпеченню своєчасного обліку та надання соціальних послуг громадянам, звільненим з місць позбавлення волі.           

Безробітним з числа звільнених з місць позбавлення волі видаються направлення на працевлаштування. За  звітний період на обліку перебувала одна особа даної категорії. Участь в оплачуваних громадських роботах особа зазначеної категорії не брала.

З метою підвищення конкурентоспроможності безробітних, звільнених  з місць позбавлення волі,  на ринку праці, здійснюється за  їх бажанням професійне навчання, підвищення кваліфікації за рахунок коштів служби зайнятості. В зазначений період навчання цієї категорії громадян не проводилось.

   Спеціалістами Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості надаються інформаційні послуги в вигляді групових та індивідуальних консультацій, проводяться профконсультації та профвідбір. Дана категорія громадян залучається до роботи в різноманітних семінарах : з техніки пошуку роботи, із загальних питань зайнятості та змін в законодавстві тощо.

З метою підвищення конкурентоспроможності безробітних, звільнених  з місць позбавлення волі,  на ринку праці, здійснюється за  їх бажанням професійне навчання, підвищення кваліфікації за рахунок коштів служби зайнятості. В зазначений період навчання цієї категорії громадян не проводилось.

 Рішення виконкому Первомайської міської ради

55213, Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Михайла  Грушевського, 3

тел. 0 5161 4 20 22, факс 0 5161 4 46 06

e-mail: vykonkomperv@mk.gov.ua

Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року

Стор. 2 із 6

Між Первомайською міськрайонною філією Миколаївського обласного центру зайнятості, Первомайським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та установами виконання покарань постійно проводиться обмін інформацією стосовно осіб, які відбули покарання. 

В Первомайському міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області  на даний час на обліку перебуває  309 осіб, пройшло за обліками 375, з них неповнолітніх пройшло за обліками – 13 осіб, перебуває - 6. Засуджених до громадських робіт (за статтею  56 Кримінального кодексу України)  перебуває – 18 осіб, пройшло за обліками – 29. Засуджених до виправних робіт (за статтею  57 Кримінального кодексу України)  перебуває – 1 особа, пройшло за обліками – 1. Засуджених та звільнених від відбування покарання з випробуванням (за статтею 75 Кримінального кодексу України)  перебуває  - 259 осіб,  пройшло за обліками 300. Засуджених до позбавлення  права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю (за статтею  55 Кримінального кодексу України) перебуває – 12 осіб, пройшло за обліками 14. Адміністративно покарані до громадських робіт (за статтею 30-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) перебуває – 19 осіб, пройшло за обліками 31 особа.

В І півріччі 2019 року на адресу спостережної комісії при виконавчому комітеті Первомайської міської ради надійшло 9 повідомлень про повернення  осіб,  звільнених з місць позбавлення волі,  всі вказані особи поставлені на облік.  Після отримання кожне повідомлення було відпрацьоване фахівцями із соціальної роботи Первомайського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а саме: за наявності особи та можливості потрапити в оселю здійснювалась оцінка потреб сім’ї чи особи, після чого даній особі пропонується стати клієнтом Первомайського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  або взяти його під соціальний супровід. За даний період було надано 20 інформаційних, 12 економічних, 8 психологічних, 8 медичних, 8 юридичних послуг, загалом 56 послуг різного характеру. Відносно  7 осіб, адреси яких були відвідані фахівцями із соціальної роботи, та в зв’язку з їх відсутністю, були залишені повідомлення з координатами для зв’язку, але на зв'язок ніхто не вийшов, до центру не звернувся.  

До Первомайського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 49 повідомлень про постановку дитини чи особи молодіжного віку на облік. З них 42 про постановку на облік  та 7 про

 

Рішення виконкому Первомайської міської ради

55213, Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Михайла  Грушевського, 3

тел. 0 5161 4 20 22, факс 0 5161 4 46 06

e-mail: vykonkomperv@mk.gov.ua

Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року

Стор.3 із 6

зняття. Згідно актів  звірки 10 неповнолітніх осіб засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, протягом року перебували на обліку. Було надано 54 юридичних, 39 психологічних, 61 соціально – економічних, 46 соціально – педагогічних та 89 інформаційних послуг (всього - 319 соціальних послуг). Під соціальним супроводом перебуває 4 сім’ї, де виховуються діти, засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.  За даний період їм було надано 2271 соціальна послуга.

В протитуберкульозне диспансерне відділення КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня»  в І півріччі 2019  року з  місць  позбавлення  волі  хворих  на туберкульоз не звертались.  При зверненні вищезазначені особи будуть обстежені та за потребою будуть направлені на лікування.  Соціальний  супровід  надають  співробітники  громадської організації благодійного фонду благодійної Миколаївської благодійної організації «Миколаївський обласний фонд «Здорова нація» у  вигляді  продуктових  та  гігієнічних  наборів. Лікування  та  обстеження  проводиться  в  протитуберкульозному  відділенні  безкоштовно.

                          Особи, які звільнилися з місць позбавлення волі, обов’язково направляються для проходження  медичного обліку, флюорографічного обстеження та до Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості населення для постановки на облік. Особам, що не мають документів, надається допомога в їх оформленні.

          З зазначеними особами дільничними офіцерами Первомайського відділу поліції головного управління Національної поліції в Миколаївській області на постійній основі проводиться профілактична робота з метою їх соціальної адаптації в суспільстві та недопущення скоєння ними повторних злочинів та вчинення адміністративних правопорушень. Також, зазначені особи щомісяця перевіряються за місцем постійного проживання, роботи чи навчання. Дільничними офіцерами поліції постійно проводяться індивідуальні профілактичні бесіди з вище зазначеними особами,  які знаходяться на обліку в Первомайському відділі поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області з метою попередження в їх середовищі виправлення анти суспільних проявів і вчинення ними нових злочинів.

                            Спостережною комісією, Первомайським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надається допомога звільненим з місць позбавлення волі в оформленні документів, організована співпраця КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня», Первомайським відділом поліції Головного управління  Національної

 Рішення виконкому Первомайської міської ради

55213, Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Михайла  Грушевського, 3

тел. 0 5161 4 20 22, факс 0 5161 4 46 06

e-mail: vykonkomperv@mk.gov.ua

Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року

Стор.4 із 6

поліції в Миколаївській області  і Первомайською міськрайонною філією Миколаївського обласного центру зайнятості щодо обов’язкового медогляду осіб, що повернулися з місць позбавлення волі та їх працевлаштування.   

До роботи з особами, звільненими з місць позбавлення волі, залучені  представники релігійних конфесій міста, які проводять роз’яснювальні бесіди та семінари з питань:

          -  зміни асоціальної поведінки на безпечну;

          -  сенсу життя;      

          -  подолання бар’єрів у спілкуванні з оточуючими;

          -  з особистих питань.                                                                                                      

                Управлінням у справах дітей міської ради забезпечується систематичний контроль за поведінкою неповнолітніх, які відбули покарання. Управлінням освіти міської ради розроблені заходи щодо запобігання дитячій бездоглядності, правопорушенням серед дітей та учнівської молоді, соціальній адаптації підлітків, схильних до скоєння злочинів, створення належних умов їх всебічного і повноцінного розвитку та захисту конституційних прав. 

У зв’язку з вищевикладеним та на підставі статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 ВИРІШИВ:

1. Інформацію про роботу спостережної комісії  виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року взяти до відома.

2. Спостережній комісії (Колесніченко) продовжити роботу комісії відповідно до Положення «Про спостережні комісії», звернувши особливу увагу на вирішення питань соціального захисту та підтримки осіб, умовно достроково звільнених від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання.

3. КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» (Чекрижову), Первомайському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Крижановській), Первомайському відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Миколаївській області  (Гарастюку, за узгодженням), Первомайському міськрайонному відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області 

Рішення виконкому Первомайської міської ради

55213, Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. Михайла  Грушевського, 3

тел. 0 5161 4 20 22, факс 0 5161 4 46 06

e-mail: vykonkomperv@mk.gov.ua

Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за І півріччя 2019 року

Стор. 5 із 6

 (Лазареву, за узгодженням), Первомайській міськрайонний  філії Миколаївського міськрайонного центру зайнятості (Дудченку, за узгодженням) продовжити роботу щодо посилення боротьби з рецидивною злочинністю, своєчасного вирішення питань соціальної адаптації раніше судимих та бездомних громадян, надання їм необхідної допомоги у розв’язанні соціальних проблем та інформувати щопівроку до 15 числа останнього місяця управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Рішення виконавчого комітету міської ради від 14.12.2018 року № 573 «Про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Первомайської міської ради за 2018 рік» визнати таким, що втратило чинність.

Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови, начальника управління соціального захисту населення  міської ради Колесніченко О.А.

 

Міський голова                                                                   Л.Г. Дромашко

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024