НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень міської ради


від 2019-09-13
Про визначення стартового розміру річної орендної плати та умов продажу на конкурентних засадах права оренди земельної ділянки по вул. Богопільська, 63

ПРОЄКТ

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
______________ сесія                        _____________ скликання

РІШЕННЯ

__.___._____  року № __
м. Первомайськ

 

Про  визначення  стартового  
розміру річної орендної плати
та умов продажу на конкурентних
засадах права оренди земельної  
ділянки по вул. Богопільська, 63

 

            Відповідно до пункту 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статті 135 Земельного Кодексу України, рішення Первомайської міської ради від 25.07.2012 року № 4 «Про внесення доповнень до рішення міської ради від 25.02.2011 року № 28 «Про затвердження переліку земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу або право оренди яких підлягає продажу на земельних торгах», рішення виконкому від 11.01.2013 року  № 6 «Про присвоєння адрес у місті Первомайську», з метою врегулювання відносин щодо набуття права оренди на земельні ділянки в місті Первомайську, створення сприятливих умов для раціонального використання земельних ділянок орендарями та забезпечення додаткових надходжень платежів за оренду землі до міського бюджету, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.  Встановити стартовий  розмір річної орендної плати:

1.1. земельної ділянки площею 0,1385  га для будівництва АЗС, АГЗС  по вул. Богопільська, 63 (кадастровий номер земельної ділянки 4810400000:10:004:0028)  у розмірі  3 %  від її нормативної грошової оцінки, що становить 29 307,29 грн.

2. Встановити наступні умови  продажу  на конкурентних засадах права оренди земельної ділянки:

2.1. Встановити крок збільшення ціни торгів в розмірі 0,5 % стартового  розміру річної орендної плати за лот.

2.2.  Розмір орендної плати за землю за перший рік оренди має дорівнювати ціні продажу відповідного лота.

2.3.  Розмір орендної плати за землю обов’язково індексується, у випадках, передбачених законодавством.

2.4.  Плата за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах, підлягає сплаті переможцем не пізніше трьох банківських днів з дня укладення відповідного договору.

2.5. Кошти переможцем земельних торгів перераховуються до міського бюджету на рахунок, зазначений у протоколі земельних торгів.

2.6. Договори оренди земельної ділянки, укладені за результатами проведених земельних торгів, після закінчення терміну їх дії можуть бути поновлені на новий строк, за умови виконання усіх умов попереднього договору. У разі поновлення договору оренди  земельної ділянки на новий строк його умови можуть бути змінені за згодою сторін.

2.7.  У разі переходу від переможця земельних торгів до іншої особи права власності на незавершене будівництво або нерухомий об'єкт, які збудовані на земельній ділянці або право на яку отримане на земельних торгах, новий власник сплачує орендну плату за землю у розмірах, визначених у договорі для переможця земельних торгів.

2.8. Обмеження права на земельну ділянку, що передається в оренду, здійснюється шляхом встановлення в договорі оренди:

а) умови розпочати забудову або освоєння земельної ділянки відповідно до цільового призначення протягом одного року з дня реєстрації договору оренди земельної ділянки;

б) умови завершити будівництво відповідно до цільового призначення в терміни, що не можуть перевищувати три роки з дня реєстрації договору оренди земельної ділянки;

в) умови здійснити будівництво, ремонт або утримання дороги, ділянки дороги, що безпосередньо межує із земельною ділянкою, переданою в оренду або необхідна для її обслуговування та розміщується поблизу;

2.9. Недотримання умов договору оренди стосовно обмеження права на земельну ділянку вважається використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням і є підставою для примусового припинення права на земельну ділянку відповідно до ст. 143 Земельного кодексу України.

2.10.  Встановити  строк користування земельною ділянкою при укладенні договорів оренди з переможцями торгів по земельним ділянкам, зазначеним в  пункті 1.      5 років.

3. Управлінню містобудування, архітектури, комунальної власності та земельних питань міської ради укласти договір з Запорізькою товарною біржею «Гілея» про надання послуг з проведення земельних торгів.

4. Земельні торги проводити відповідно до договору між організатором земельних торгів та їх виконавцем. Фінансування організації та проведення земельних торгів здійснювати виконавцем земельних торгів, за рахунок реєстраційних внесків учасників земельних торгів.

5. Уповноважити управління містобудування, архітектури, комунальної власності та земельних питань міської ради здійснювати підготовку договорів оренди земельних ділянок за результатами торгів.

6. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на заступника міського голови по комунальній власності, земельних відносинах та архітектурних питаннях.  


7.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин.

  

  Міський голова                                                               Л.Г. Дромашко


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024