НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2019-10-02
Про роботу інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради за 9 місяців 2019 року

ПЕРВОМАЙСЬКА  МІСЬКА  РАДА
Миколаївської області
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від ________________  № _______

м. Первомайськ

Про роботу інспекції з благоустрою
апарату виконавчого комітету
міської ради за 9 місяців 2019 року

Інспекція з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради здійснює свою діяльність відповідно до «Положення про Інспекцію з благоустрою апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради», затвердженого рішенням міської ради від 29.01.2014 року №18 та згідно покладених на неї завдань:

- проводить рейди та перевірки територій та об’єктів міста Первомайська щодо стану їх благоустрою, додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства у сфері благоустрою;

- сприяє забезпеченню чистоти і порядку в місті, очищенню території міста від побутових відходів, безгосподарного майна, самовільно розміщених об’єктів;

- приймає участь та безпосередньо розглядає звернення та скарги підприємств, установ, організацій та громадян про порушення законодавства у сфері благоустрою;

- здійснює профілактику запобігання порушень законодавства в сфері благоустрою, вносить пропозиції щодо розвитку та поліпшення стану благоустрою, виносить приписи щодо усунення порушень та здійснює контроль за їх виконанням, складає протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою.

Згідно затверджених планів роботи інспекцією з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради щоденно, протягом 9 місяців 2019 року, проводилась робота по контролю за дотриманням правил благоустрою міста Первомайська за наступними  напрямками: розгляд та своєчасне реагування на звернення громадян, установ, організацій щодо дотримання правил благоустрою, виконання доручень, розпоряджень міського голови, рішень міської ради та виконавчого комітету міської ради, інформаційно-роз’яснювальна робота, проведення спільних рейдів з представниками комунальних підприємств, проведення самостійних рейдів по вулицях міста з питань дотримання правил благоустрою.

Протягом звітного періоду було розглянуто 119 усних та письмових звернень громадян та працівників управління житлово-комунального господарства міської ради щодо дотримання правил благоустрою міста Первомайська. Виконано 26 доручень, наданих на нараді з керівниками підприємств з питань житлово-комунального господарства, на постійному виконанні знаходиться 1 доручення.

З метою більш широкого інформування населення та суб’єктів господарювання щодо благоустрою міста, правила благоустрою міста Первомайська та координати інспекторів інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради розміщені на постійній основі на головній сторінці офіційного сайту міста. При проведенні рейдів надаються роз’яснення населенню та суб’єктам господарювання щодо виконання вимог правил благоустрою. Постійно надаються консультації щодо дотримання правил благоустрою в телефонному режимі.

За січень-вересень 2019 року проведено 29 спільних рейдів з представниками комунального підприємства «Комунсервіс». За результатами спільних рейдів укладено 41 договір на вивіз сміття, проводилась активна робота з боржниками щодо сплати за вивіз сміття.

Працівниками інспекції з благоустрою щоденно проводяться самостійні рейди вулицями міста щодо утримання прилеглої території, самовільного розміщення будівельних матеріалів, самовільного розміщення рекламоносіїв, проведення стихійної торгівлі без дозвільних документів, відсутності договорів на вивіз сміття, тощо.

За 9 місяців  2019 року інспекцією з благоустрою апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради за порушення Правил благоустрою м. Первомайська було винесено 293 письмових приписів щодо усунення порушень у сфері благоустрою,  що на 2 приписи більше показника аналогічного періоду 2018 року (в 2018 році 291 письмовий припис).

Згідно пункту 2 частини 1 статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП),  інспектори інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради мають право складати протоколи про адміністративне правопорушення за наступними статтями:

стаття 150 КУпАП  (порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями);

стаття 151 КУпАП  (самоправне зайняття жилого приміщення);

стаття 152 КУпАП  (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів);

стаття 159 КУпАП  (порушення  правил торгівлі на ринках).

За січень-вересень 2019 року  складено 63 протоколи про адміністративне правопорушення, що в двічі  менше показника аналогічного періоду 2018 року (за 2018 рік – 128 протоколів), з них 59 протоколів направлено на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Первомайської міської ради. Вказане зменшення кількості складених адміністративних протоколів було обумовлено тим, що майже 4 місяці інспекція з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради не працювала, так як інспектори інспекції були мобілізовані до лав Збройних сил України, а на теперішній час в інспекції працює лише 2 працівники.

Відповідно до підпункту 7 пункту а частини 1 статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Первомайської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради взяти до відома.

2. Інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради (Чернявському) активізувати роботу інспекції.

                                                                               Термін: постійно

3. Рішення виконавчого комітету міської ради від 09.08.2019 року № 359 «Про роботу  інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради за 1 півріччя 2019» року визнати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Кукурузу О. В.

 

 

Міський голова                                                        Л.Г.Дромашко


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024