НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 332-р від 2019-12-12
Про посилення контролю за обігом побутових піротехнічних виробів (оприлюднено 12.12.2019 р.)

УКРАЇНА
Миколаївська область
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Від   12.12.2019 року    332-р
    м. Первомайськ


Про посилення контролю за
обігом побутових піротехнічних
виробів

 

               Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою запобігання побутовому травматизму серед населення міста внаслідок порушення вимог Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 23.12.03 р. № 1649, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 01.03.2004 року за № 263/8862:

               1.Суб’єктам  господарювання на території міста, незалежно від форм власності, які здійснюють транспортування, зберігання, продаж та утилізацію побутових піротехнічних виробів, а  також споживачам  при зберіганні та застосуванні таких виробів,  дотримуватися вимог «Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів».

               2. Продаж побутових піротехнічних виробів здійснювати через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом  непродовольчих товарів, приміщення яких відповідають вимогам пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.

               3. Інспектору по захисту прав споживачів, головному спеціалісту апарату виконавчого комітету міської ради  Маковецькій С.М. довести до адміністрацій ринків  та комплексів торгових павільйонів міста нормативно-правові вимоги щодо заборони продажу на ринках побутових піротехнічних виробів.

               4. Управлінню освіти Первомайської міської ради (Остапенко ) спільно з управлінням у справах дітей міської ради (Перковою) організувати проведення профілактично - роз’яснювальної  роботи з учнівською та студентською молоддю щодо безпеки поводження з побутовими піротехнічними виробами, запобігання побутовому травматизму під час підготовки і проведення Новорічних та Різдвяних свят.

            5. Інспектору по захисту прав споживачів, головному спеціалісту апарату виконавчого комітету  міської ради Маковецькій С.М. спільно із працівниками  Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області  та Первомайського міськрайонного відділу  Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України  в Миколаївській області провести рейдові перевірки щодо додержання господарюючими суб’єктами (юридичними та фізичними особами) вимог Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів у торговельній мережі міста.

                                  Термін:  грудень  2019 р - січень 2020 р.

               6. Начальнику відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю та засобами масової інформації апарату  виконавчого комітету міської ради Шевчук Н.М., начальнику відділу інформаційних технологій та комп’ютерно-технічного забезпечення апарату виконавчого комітету міської ради Галузінському В.С. висвітлити дане розпорядження на офіційному сайті міста.

                                  Термін: до 18 грудня 2019 року

               7. Контроль  за  виконанням  розпорядження  покласти  на  першого заступника міського  голови  Кукурузу О.В.                   


Міський  голова                                                              Л.Г.Дромашко


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024