НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 60 від 2020-02-14
Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Первомайської міської ради за 2019 рік (оприлюднено 17.02.20)

ПЕРВОМАЙСЬКА  МІСЬКА  РАДА
Миколаївської області
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 14.02.2020  №60
м. Первомайськ

Про роботу адміністративної комісії 
при виконавчому комітеті Первомайської
міської ради за 2019 рік

Відповідно до підпункту 4 пункту «б» статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу України про адміністративні правопорушення, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Первомайської міської ради має повноваження на розгляд адміністративних справ згідно зі статтею 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення по 32 статтям кодексу. 

Робота адміністративної комісії здійснюється на засадах законності та прозорості. Рішення комісії виноситься спільним обговоренням з усіма членами комісії і завжди є обґрунтованим.

Протягом 2019 року проведено 15 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 243 справи про адміністративні правопорушення. З них:

- по статті 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення (далі-КУпАП)-(порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів): винесено 214 постанов, з них по 93 постановах оголошено усні зауваження, винесено 3 постанови про закриття у зв’язку з відсутністю в їх діях складу адміністративного правопорушення, по 121 постанові накладено штрафів на загальну суму 36 771,00 грн. По 30 постановах сплачено штрафів на суму 10 880,00 грн. добровільно. 48 постанов на загальну суму штрафів 66 822,00 грн. направлено до Первомайського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (далі ДВС) для примусового виконання, з яких стягнуто силами ДВС штрафів на суму 10 234,00 грн. ;

- по статті 154 КУпАП-(порушення правил тримання собак і котів): винесено 9 постанов, з яких 6 постанов про накладення штрафів на загальну суму 254,00 грн. та по 3 постановах оголошено усні зауваження, 5 постанов на загальну суму штрафів 255,00 грн. направлено до відділу ДВС для примусового виконання;

- по статті 156 КУпАП- (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами): винесено 1 постанову та накладено штраф на суму 510,00 грн. Постанова сплачена добровільно;

- по статті 159 КУпАП-(порушення правил торгівлі на ринках): винесено 13 постанов, з яких: по 5 постановах оголошено усне зауваження та по 9 постановах накладено штраф на загальну суму 408,00 грн. По 1 постанові на суму 51,00 грн. штраф сплачено добровільно. 5 постанов на загальну суму штрафу 510,00 грн. направлено до відділу ДВС для примусового виконання;

- по статті 182 КУпАП-(порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях): винесено 3 постанови на загальну суму штрафу 765,00 грн., та 1 постанова про оголошення усного зауваження, 3 постанови на суму штрафу 1530,00 грн. направлена до відділу ДВС для примусового виконання;

- по статті 212-1 КУпАП -(повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини): винесено 2 постанови про оголошення усного зауваження.

Комісією винесено 139 постанов про накладення штрафів на загальну суму 38708 грн., з яких станом на 31 грудня 2019 року добровільно сплачено до міського бюджету 11 441,00 грн., що становить 29,5 % від загальної кількості накладених штрафів та 104 постанови про звільнення від адміністративної відповідальності за малозначністю. Первомайським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) примусово стягнуто штрафів по постановах 2019 року на суму 10 234,00 грн., що становить 10,3 % від загальної суми сплачених штрафів.

В 2019 році адміністративна комісія активізувала роботу по стягненню штрафів. З правопорушниками проводиться профілактична бесіда з метою попередження в майбутньому ними аналогічних адміністративних правопорушень.

Із запланованих надходжень до бюджету міста адміністративних штрафів на суму 18 150,00 грн., фактично стягнуто кошти на суму 21 675,00 грн., що становить перевиконання плану надходжень адміністративних штрафів на 3 500,00 грн.

На сьогоднішній день адміністративною комісією в повному обсязі та своєчасно розглядаються справи про адміністративні правопорушення. Жодної справи не закрито через порушення комісією строків розгляду. В судовому порядку порушниками було оскаржено 3 постанови адміністративної комісії (щодо порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) скасовані та справи закриті.

Адміністративна комісія в 2019 році працювала у визначеному правовому полі, ставила за мету зробити  свій внесок у зміцнення законності та правопорядку на території міста. Реагувала на факти правопорушень, здійснювала профілактику порушень, запобігала неправомірним діям,  впливала на формування у громадян розуміння важливості дотримання Законів України. 

Виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію адміністративної комісії при виконавчому комітеті Первомайської міської ради про роботу адміністративної комісії за 2019 рік взяти до відома та продовжити цілеспрямовану роботу по своєчасному та об’єктивному розгляду справ.

2. Рекомендувати Первомайському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (Крецу) вжити додаткових заходів, щодо своєчасного та у повному обсязі стягнення штрафів з громадян, на яких складено протоколи про адміністративні порушення, відповідно до постанов адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

3. Активізувати роботу інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради (Гніденко).

            Термін: постійно    

4. Проводити правові навчання з членами адміністративної комісії по вивченню змін у чинному законодавстві про адміністративні правопорушення.  

Відповідальний:

головний спеціаліст, секретар адміністративної комісії при виконавчому комітеті управління житлово-комунального господарства міської ради.  

Термін: у разі змін у законодавстві.

5. Інформувати міського голову про роботу адміністративної комісії.

Відповідальний:

головний спеціаліст, секретар адміністративної комісії при виконавчому комітеті управління житлово-комунального господарства міської ради.

Термін: щомісяця до 10 числа.

6. Зняти з контролю рішення виконавчого комітету від 08.02.2019 №38 «Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради за 2018 рік», як таке, що виконане в повному обсязі.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олександра КУКУРУЗУ.

 

 

 Міський голова                                                                 Людмила ДРОМАШКО

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024