НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2020-04-01
Про здійснення заходів по запобіганню поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА  РАДА
Миколаївська  область
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від                                  № ___
     м. Первомайськ

Про здійснення заходів по запобіганню
поширення на території міста Первомайська
гострої респіраторної хвороби COVID-19,
спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2
на період встановленого карантину

Відповідно до Указу Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанов Кабінету Міністрів України 11 березня 2020 року № 211, від 16 березня 2020 року № 215 «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211», від 25.03.2020 року № 239 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 30.03.2020 року № 5 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі», протоколу № 7 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Первомайської міської ради від 27.03.2020 року,  керуючись статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою запобігання поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. На період карантину заборонити:

1. Відвідування закладів освіти її здобувачами.

2. Проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

3. Роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів:

3.1. Ринків:

1. Авторинку «Меркурій».

2. ТОВ «Флора.» , де проваджується діяльність з торгівлі непродовольчими товарами.

3. Горіхового ринку КП «Флора».

3.2. Закладів ресторанного господарства:

1. Ресторанів.

2. Барів.

3. Кафе.

4. Кав’ярень.

5. Кафетеріїв.

6. Клубів, нічних клубів.

7. Їдалень.

8. Закусочних.

9. Буфетів.

10. Дискотек.

Крім надання послуг з харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту та дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

3.3.Об’єктів торгівлі:

1. Комплекс торговельних павільйонів по вул. Івана Виговського, 4а, крім частини, де проваджується діяльність з торгівлі продовольчими товарами, засобами гігієни, побутової хімії, кормами, засобами гігієни та ліками для тварин.

2. КП «Місто майбутнього», вул. Корабельна, крім частини, де проваджується діяльність з торгівлі продовольчими товарами, засобами гігієни, побутової хімії, кормами, засобами гігієни та ліками для тварин.

3. ПП «Ітар», проспект Праці, крім частини, де проваджується діяльність з торгівлі продовольчими товарами, засобами гігієни, побутової хімії, кормами, засобами гігієни та ліками для тварин.

4. Торгові місця по вул. Олександра Коротченка, 1

5. Місця проведення ярмарок.

3.4. Торговельно-розважальних центрів, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення та засобами зв’язку.

3.5. Інших закладів розважальної діяльності:

1. Кінотеатрів.

2. Музеїв.

3. Бібліотек.

4. Фітнес-центрів, фітнес-клубів.

5. Тренажерних залів.

6. Спортивних майданчиків.

7. Стадіонів.

3.6. Закладів культури:

1. Будинків культури.

2. Дитячих та юнацьких розважальних центрів та клубів.

3. Центрів розвитку дітей.

4. Дитячих майданчиків.

3.7. Закладів торговельного і побутового обслуговування населення, КРІМ:

1. Роздрібної торгівлі:

1.1. Продуктами харчування (у рази змішаної групи товарів, основною має бути продовольча група).

1.2. Пальним.

1.3. Засобами гігієни (у рази змішаної групи товарів, основною групою мають бути товари особистої гігієни та побутової хімії).

1.4. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

1.5. Ветеринарними препаратами (ветеринарні аптеки, зоомагазини)..

1.6. Кормами, пестицидами, агрохімікатами.

1.7. Насінням і садовим матеріалом.

1.8. Засобами зв’язку.

1.9. Непродовольчими товарами (будматеріалами, одягом, взуттям та ін.) з адресної доставки до споживача з обов’язковим забезпеченням персоналу засобами індивідуального захисту.

2. Надання послуг з:

2.1. Банківської діяльності.

2.2. Страхової діяльності.

2.3. Медичної практики.

2.4. Ветеринарної практики.

2.5. Юридичної діяльності (адвокати, нотаріуси, тощо).

2.6. Діяльність автозаправних комплексів.

2.7. Діяльності СТО, шиномонтажів та автомийок.

2.8. Технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій.

2.9. Ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку.

2.10. Поштового зв’язку.

2.11. Прийому платежів регулярних послуг.

2.12. Адресної доставки до споживача  інших індивідуальних послуг  (виготовлення швейних виробів за індивідуальним замовленням, послуги перукарень та ін.), з обов’язковим забезпеченням персоналу засобами індивідуального захисту та дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

3. Ринку ТОВ «Флора.», в разі забезпечення директором ринку ТОВ «Флора.» (Васильєв) наступних вимог:

3.1. Наявність Повідомлення або Витягу з державної реєстрації щодо провадження державної реєстрації потужностей операторів ринку харчової продукції у кожного суб’єкта підприємництва, які здійснюють торгівлю.

3.2. Знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 м2 торговельної площі продуктової части ринку.

3.3. Дотримання відстані між покупцями в чергах не меш ніж 1,5 метри.

3.4. Персоналу та покупців засобами індивідуального захисту.

3.5. Дотримання протиепідемічних заходів.

3.6. Відстані між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри.

2. Суб’єкти господарювання, визначених у пункті 3.7 пункту 3,  з відповідними підпунктами, яким не заборонено здійснювати діяльність зобов’язуються:

1. Забезпечити персонал засобами індивідуального захисту.

2. Проводити декілька разів протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу та за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах,  душові і кімнати гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.

3. Створити запас дезінфікуючих засобів. Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.

4. Створити умови для дотримання особистої гігієни робітників підприємства – забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.

5. Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.

6. При наявності медичного пункту забезпечити необхідний запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідними засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні опромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби).

7. В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.

8. Забезпечити наявність інформації на об’єкті щодо профілактики захворювань, викликаних коронавірусом COVID-19.

9. Заборонити реалізацію продовольчих товарів у відкритому вигляді.

10. Забезпечити обмежену кількість осіб у закритому приміщені:

10.1. Торговою площею до 100 м2  з розрахунку: 1 особа на 5 м2.

10.2. Торговою площею понад 100 м2  з розрахунку: 1 особа на 20 м2.

11. У випадку виникнення черги, забезпечити організацію черги з врахуванням дистанції між людьми не менше 1,5 метрів.

3. Первомайському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Миколаївській області (Савченко) (за узгодженням)  за невиконання суб’єктами господарювання даного рішення вжити заходів щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з статтею 443 КУпАП.

4. Відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю  та засобами масової інформації апарату виконавчого комітету міської ради (Шевчук) забезпечити широке анонсування та висвітлення цього рішення виконавчого комітету міської ради.

5. Визначити такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 20.03.2020 року № 132 «Про здійснення заходів по запобіганню

поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину», від 23.03.2020 року № 135 та від 25.03.2020 року №136 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради «Про здійснення заходів по запобіганню поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину».

6. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олександра КУКУРУЗУ.

Міський голова                                                                     Людмила ДРОМАШКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024