НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 190 від 2020-05-22
Про здійснення заходів по запобіганню поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину (оприлюднено 22.05.2020 р.)

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від 22.05.2020 року № ­­­­190
       м. Первомайськ

 

Про здійснення заходів по запобіганню
поширення на території міста Первомайська
гострої респіраторної хвороби COVID-19,
спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2
на період встановленого карантину


               Керуючись статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Указу Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами та від 20.05.2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»,  постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 року № 14 «Щодо протидії поширенню корона вірусної хвороби  COVID-19 у місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках» зі змінами від 16.05.2020 № 21, протоколу № 15 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Первомайської міської ради від 22.05.2020 року та з метою запобігання поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

І. На період карантину заборонити:

1. Відвідування закладів освіти її здобувачами, крім:

1.1. Участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК” (відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах).

1.2. Відвідування закладів дошкільної освіти.

1.3. Відвідування Дитячої юнацької спортивної школи.

1.4. Відвідування Інклюзивно-ресурсного центру.

2. Проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім:

2.1. Заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

2.2. Спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків.

2.3. Релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід.

3. Роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів:

3.1. Закладів ресторанного господарства: ресторанів, барів, кафе, кав’ярень, кафетеріїв, клубів, нічних клубів, їдалень, закусочних, буфетів, дискотек.

Крім діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба, у тому числі під тентами, на верандах, за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

3.2. Торговельно-розважальних центрів, крім об’єктів роздрібної торгівлі і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

3.3. Закладів, які надають послуги з розміщення, крім тих, в яких проживають медичні працівники та особи в обсервації, а також інші особи відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

3.4. Закладів культури:

1. Будинків культури крім  проведення за рішенням органу управління репетицій, тренувань та інших заходів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб), без глядачів за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з урахуванням можливості доїзду працівників до закладу.

2. Дитячих та юнацьких розважальних центрів та клубів.

3. Центрів розвитку дітей.

3.5. КРІМ закладів підприємницької діяльності за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, на 5 кв. метрів площі в закладах побутового обслуговування та розважальних, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів):

1. Роздрібної торгівлі:

1.1. Продуктами харчування.

1.2. Пальним.

1.3. Деталями та приладами для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки.

1.4. Засобами гігієни.

1.5. Лікарськими засобами та медичними виробами, технічними та іншими засобами реабілітації.

1.6. Ветеринарними препаратами (ветеринарні аптеки, зоомагазини).

1.7. Кормами, пестицидами, агрохімікатами.

1.8. Насінням і садовим матеріалом.

1.9. Засобами зв’язку та телекомунікацій, в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками, та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію.

1.10. Непродовольчими товарами (будматеріалами, одягом, взуттям та ін.).

1.11. Продажу преси.

2. Надання послуг:

2.1. Банківських.

2.2. Фінансових, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей.

2.3. З страхової діяльності.

2.4. Медичної практики.

2.5. Стоматологічної допомоги.

2.6. Психологічних.

2.7. З виготовлення технічних та інших засобів реабілітації.

2.8. Ветеринарної практики.

2.9. Юридичної діяльності (адвокати, нотаріуси, аудитори тощо).

2.10. З діяльності автозаправних комплексів.

2.11. З діяльності автомийок,  продажу, надання в оренду, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, періодичних випробувань автотранспортних засобів на предмет дорожньої безпеки, сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання.

2.12. З технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій.

2.13. З підключення споживачів до Інтернету.

2.14. З поповнення рахунків мобільного зв’язку.

2.15. З сплати комунальних послуг та послуг доступу до Інтернету.

2.16. З ремонту офісної техніки та комп’ютерів, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку.

2.17. Хімчистки.

2.18. Поштової та кур’єрської доставки.

2.19. З будівельних робіт.

2.20. З діяльності та робіт із збирання і заготівлі відходів.

2.21. Електронних довірчих (кваліфікованих надавачів).

2.22. Побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси та інші).

2.23. Адресної доставки до споживача  інших індивідуальних послуг.

2.24. Друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань.

2.25. Телерадіоорганізацій, афілійованих з ними організацій, які забезпечують їх повноцінне функціонування, зокрема виробництво контенту, а також інших суб’єктів у сфері масової інформації, які забезпечують роботу засобів масової інформації та доставку контенту до телеглядача (провайдерів програмної послуги, операторів телекомунікацій, що забезпечують розповсюдження сигналу телебачення та радіомовлення), інших виробників аудіовізуального контенту.

2.26. З виробництва аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки на відкритому повітрі, у транспортних засобах, житлових будинках, спорудах, приміщеннях (у тому числі приміщеннях, призначених для зйомки аудіовізуальних творів (студії, павільйони), за умови обмеження кількості осіб, які здійснюють кіно- та відеозйомку в одному місці, не більше 50 осіб, обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та забезпечення усього персоналу, залученого до виробництва аудіовізуального твору, засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

2.27. З діяльності готелів.

3. Ринків:

3.1. Ринку ТОВ «Флора.», в разі забезпечення директором ринку ТОВ «Флора.» (Васильєв) наступних вимог:

1. Наявність Повідомлення або Витягу з державної реєстрації щодо провадження державної реєстрації потужностей операторів ринку харчової продукції ТОВ «Флора .» відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів».

2. Здійснення допуску працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію ринку виключно за наявності медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проведення безконтактного температурного скринінгу.

3. Наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком.

4. Кількості відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількість, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.

5. Наявність захисних екранів між робочими місцями продавців із плівки або пластику. Забезпечення відстані між робочими місцями продавців не менше як півтора метри, за умови наявності між місцями торгівлі захисних екранів, або трьох метрів у разі їх відсутності.

6. Проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекцію всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня.

7. Відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

8. Забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

9. Забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.».

3.2. Авторинку «Меркурій».

3.3. Горіхового ринку КП «Флора».

4. Об’єктів торгівлі:

4.1. Комплекс торговельних павільйонів по вул. Івана Виговського, 4а.

4.2. КП «Місто майбутнього», вул. Корабельна.

4.3. ПП «Ітар», проспект Праці.

4.4. Торгові місця по вул. Олександра Коротченка, 1.

4.5. Місця проведення ярмарок.

5. Закладів розважальної діяльності:

5.1. Спортивних майданчиків.

5.2. Стадіонів.

5.3. Фітнес-центрів, фітнес клубів, тренажерних залів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб).

5.4. Бібліотек.

5.5. Міського пляжу «Райдуга».

5.6. Музеїв, музеїв просто неба відповідно до подання керівника закладу культури та за рішенням власника (органу управління) без безпосереднього прийому відвідувачів та за умови забезпечення персоналу респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно. За рішенням власника (органу управління) дозволяється прийом відвідувачів за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук) та використання відвідувачами респіраторів без клапанів видиху або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

5.7. Кінотеатрів.

6. Закладів ресторанного господарства: ресторанів, барів, кафе, кав’ярень, кафетеріїв, клубів, нічних клубів, їдалень, закусочних, буфетів, дискотек, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів.

 

ІІ. Суб’єкти господарювання, визначені у підпункті 3.5 пункту 3 розділу І,  з відповідними підпунктами, яким не заборонено здійснювати діяльність зобов’язуються:

1. Забезпечити персонал засобами індивідуального захисту.

2. Проводити декілька разів протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу та за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах,  душові і кімнати гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.

3. Створити запас дезінфікуючих засобів. Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.

4. Створити умови для дотримання особистої гігієни робітників підприємства – забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.

5. Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.

6. При наявності медичного пункту забезпечити необхідний запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідними засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні опромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби).

7. В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.

8. Забезпечити наявність інформації на об’єкті щодо профілактики захворювань, викликаних коронавірусом COVID-19.

9. Заборонити реалізацію продовольчих товарів у відкритому вигляді.

10. Забезпечити обмежену кількість осіб у закритому приміщені з розрахунку: 1 особа на 10 м2 торгової площі.

11. У випадку виникнення черги, забезпечити організацію черги з врахуванням дистанції між людьми не менше 1,5 метрів.

 

ІІІ. Первомайському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Миколаївській області (Савченко) (за узгодженням)  за невиконання суб’єктами господарювання даного рішення вжити заходів щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з статтею 443 КУпАП.

ІV. Відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю  та засобами масової інформації апарату виконавчого комітету міської ради (Шевчук) забезпечити широке анонсування та висвітлення цього рішення виконавчого комітету міської ради.

V. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 08.05.2020 року № 189 «Про здійснення заходів по запобіганню поширення на території міста Первомайська гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період встановленого карантину».

VІ. Підпункти 1.1; 1.2; 1.3; 1.4 пункту 1, підпунктів 5.3 та 5.7 пункту 5 пункту 3.6 розділу І рішення виконавчого комітету міської ради набирають чинності з 01.06.2020 року.

VІІ. Пункт 3.1 пункту 3 розділу І рішення виконавчого комітету міської ради втрачає чинності з 10.06.2020 року.

VІІІ. Пункт 6 пункту 5 пункту 3.6 розділу І рішення виконавчого комітету міської ради набирають чинності з 10.06.2020 року.

ІХ. Це рішення виконавчого комітету міської ради набирає чинності з 22.05.2020 року.

Х. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олександра КУКУРУЗУ.


Міський голова                                                                     Людмила ДРОМАШКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024