НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2020-06-02
Про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освіти України в 2020 році

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від_________________№_______
м.Первомайськ

Про підготовку до проведення
зовнішнього незалежного оцінювання
навчальних досягнень осіб, які виявили
бажання вступати до закладів вищої освіти
України в 2020 році

Відповідно до підпункту 2 пункту "а" статті 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", на виконання указів Президента України від 4 липня 2005 року №1013/2005 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти України", від 20 березня 2008 року №244/2008 "Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні", від 25 вересня 2008 року №857/2008 "Про забезпечення дальшого розвитку вищої освіти в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1095 "Деякі питання запровадження зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти", спільного наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства внутрішніх справ України від 18.03.2016 року №288/189 "Деякі питання охорони пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання працівниками поліції охорони Національної поліції України", наказу Міністерства освіти і науки України від 11.05.2019 року №653 "Деякі питання проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти", наказу Міністерства освіти і науки України від 20.05.2020 року №664 "Про внесення змін до Календарного плану підготовки та проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти", з метою якісної підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освіти України в 2020 році, виконавчий комітет Первомайської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Управлінню освіти Первомайської міської ради (Остапенко) вжити заходів щодо створення належних умов для проведення зовнішнього незалежного оцінювання:

1.1. Організувати підвезення випускників старшої школи 2020 року до пунктів тестування та у зворотньому напрямку (у разі необхідності).

Термін: червень - липень 2020

1.2.Продовжувати роз'яснювальну роботу серед випускників, батьків, громадськості щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання та особливостей організації вступу до закладів вищої освіти України в 2020 році.

Термін: постійно

1.3.Сприяти Херсонському регіональному центру оцінювання якості освіти в навчанні педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста для роботи в пунктах тестування та перевірки тестових завдань.

Термін: червень - липень 2020

1.4.Забезпечити відрядження педагогічних працівників, які направляються для роботи в пунктах тестування та перевірки тестових завдань.

Термін: червень - липень 2020

1.5.Створити умови для роботи громадським спостерігачам та інспекторам державного контролю під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Термін: червень - липень 2020

1.6.Сприяти роботі працівників Державної служби охорони у забезпеченні охорони та громадського порядку в пунктах тестування під  час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Термін: 25, 30 червня 2020,
з 02 липня по 17 липня 2020

2. Рекомендувати Первомайському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Савченко, за узгодженням) забезпечити функціональне супроводження всіх етапів тестування, зокрема, доставки та зберігання тестових завдань, запобігання зловживанням та порушенням порядку проведення тестування.

Термін: за окремим графіком
червень - липень  2020

3. Комунальному підприємству "Первомайський міський Центр первин-ної медико-санітарної допомоги" (Оболенська) в дні проведення зовнішнього незалежного оцінювання забезпечити чергування медичних працівників в пунктах тестування.

Термін: за окремим графіком
червень - липень 2020

4. Первомайській станції швидкої медичної допомоги Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Фільварковий) в дні проведення зовнішнього незалежного оцінювання забезпечити чергування карети швидкої медичної  допомоги   в пунктах тестування.

Термін: за окремим графіком
червень - липень  2020

5. Відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю та засобами масової інформації апарату виконавчого комітету міської ради (Шевчук) забезпечити висвітлення ходу підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання на веб-сайті міської ради.

Термін: червень - липень 2020

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови, начальника управління соціального захисту населення міської ради Ольгу КОЛЕСНІЧЕНКО.

Міський голова                                                           Людмила ДРОМАШКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024