НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 242 від 2020-07-10
Про створення на базі прийомної сім'ї подружжя ХХХХХХ дитячогобудинку сімейного типу (оприлюднено 13.07.20)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської області 
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від 10.07.2020       №242
м. Первомайськ 

Про створення на базі  прийомної сім'ї
подружжя ХХХХХХ  дитячогобудинку  сімейного типу

На виконання підпункту 4 пункту «б» частини 1 статті 34 Закону   України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови  Кабінету  Міністрів  України  від  26.04.2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», пунктів 52, 53, 54  Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування,   пов’язаної    із    захистом  прав  дитини»,   на     підставі   заяви

гр. ХХХХХХХХ., ХХХХХХХХХХХ від  26.06.2020 року №2108/0313-23         про створення на базі прийомної сім'ї дитячого будинку  сімейного типу, та додані документи, пропозиції комісії з питань захисту прав дитини (протокол №8 від 26.06.2020 р.), враховуючи інтереси дітей,  виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Створити  на базі прийомної сім'ї подружжя ХХХХХХХ,    ХХХХХХХ дитячий будинок  сімейного типу за адресою: вулиця ХХХХХХХХХ, ХХ, м. Первомайськ, Миколаївська область.

2.  Влаштувати на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу ХХХХХЇ, ХХХХХХ  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ХХХХХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, ХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, ХХХХХХХХ, ХХХХХ року народження, ХХХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження,  які виховувались в прийомній сім'ї  ХХХХХХХ, ХХХХХХХХ.

3. Влаштувати з 27.07.2020 року в дитячий будинок сімейного типу ХХХХХХХ, ХХХХХХХХХ   для спільного проживання та виховання малолітню дитину, позбавлену батьківського піклування,  ХХХХХХХХХ  ХХХХ, ХХХХХХХ року народження.

4. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дитини, позбавленої батьківського піклування, ХХХХХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, на батьків-вихователів  ХХХХХХХХ, ХХХХХХХХ.

5.Управлінню у справах дітей Первомайської міської ради (Перкова):

5.1 Підготувати та надати батькам-вихователям  додаток до договору про влаштування дитини на виховання та спільне проживання в дитячому будинку сімейного типу.

                                 Термін:   до 27.07.2020 

5.2 Постійно здійснювати контроль за умовами проживання та виховання дитини - вихованця в дитячому будинку сімейного типу.

                                            Термін: постійно     

 5.3 Щорічно готувати та надавати в службу у справах дітей  облдержадміністрації   звіт про стан утримання і розвиток дитини в дитячому будинку сімейного типу.

                                                     Термін:  щорічно до 27.07.

6. Первомайському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Крижановська):

6.1 Закріпити за  дитиною-вихованцем соціального працівника.

6.2 Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу послуг,  спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

                                              Термін: постійно                              

6.3 Надавати управлінню у справах дітей Первомайської міської ради щорічний звіт про виконання плану соціального супроводу дитини та дитячого будинку сімейного типу.

                                               Термін: щорічно згідно графіка                                                                                   

7. Управлінню соціального захисту населення міської ради (Колесніченко):

7.1 Призначити соціальну допомогу на дитину, грошове забезпечення батькам-вихователям  у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

7.2 Здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям.

8. КП «Первомайський  міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради  (Оболенська):

8.1 Закріпити сімейного лікаря за влаштованою  дитиною.

                                               Термін: серпень 2020 року

8.2 Організувати проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

                                               Термін:  двічі на рік      

8.3 Надавати управлінню у справах дітей Первомайської міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

                                               Термін: щорічно згідно графіка

9. Управлінню освіти міської ради (Остапенко):

9.1 Забезпечити права дитини на здобуття середньої освіти, а у разі потреби – забезпечити індивідуальне навчання.

                                               Термін:  постійно

9.2  Забезпечувати дитину пільговим оздоровленням.

                                               Термін:  постійно       

9.3 Надавати управлінню у справах дітей Первомайської міської ради щорічний звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування дитиною гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дитини.

                                               Термін:  щорічно згідно графіка                           

10. Первомайському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Савченко) (за узгодженням) надавати управлінню у справах дітей Первомайської міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної  поведінки з боку дитини, яка виховується в дитячому будинку сімейного типу, та з боку батьків-вихователів.

                                               Термін: згідно графіка    

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови,  начальника управління   соціального захисту населення міської ради Ольгу КОЛЕСНІЧЕНКО.

 

Міський голова                                                    Людмила ДРОМАШКО

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024