НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 189-р від 2020-07-09
Про організацію мобілізаційної підготовки та забезпечення проведення мобілізації на території міста Первомайська (оприлюднено 14.04.2020 року)

 

УКРАЇНА
Миколаївська область
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від  09.07.2020р.  № 189-р
         м.Первомайськ

Про організацію мобілізаційної
підготовки та забезпечення
проведення мобілізації на
території міста Первомайська

Відповідно до пункту 20 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 16 травня 1996 року №352 (у редакції від 16 червня 2001 року №3449) «Про затвердження Положення про порядок проведення мобілізації в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок» та з метою належної організації гарантованого проведення заходів мобілізації людських і транспортних ресурсів на території міста Первомайська

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Начальнику управління освіти міської ради Галині ОСТАПЕНКО:

1.1. Виділити в розпорядження Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату (далі- Первомайський ОМВК) для розгортання дільниць оповіщення по дві аудиторії на першому поверсі загальноосвітніх шкіл №№ 3, 4, 17, Міської гімназії, обладнаних меблями, телефонами та іншим майном і обладнанням для забезпечення безперебійної цілодобової роботи згідноз розрахунком (додаток 1).

1.2. Забезпечити 3-разове харчування особового складу дільниць оповіщення з розрахунку 20 осіб на кожній дільниці, за кошти осіб, що харчуються.

1.3. Керівників визначених навчальних закладів зобов’язати щорічно видавати накази про призначення адміністрацій дільниць оповіщення з урахуванням 100% резерву за погодженням з Первомайським ОМВК (при необхідності-  вносити своєчасно в них зміни).

2. Директору Первомайського професійного промислового ліцею Олександру КОКОШІ(за узгодженням), директору Первомайського політехнічного інституту Національного університету кораблебудування Сергію ДОЦЕНКУ(за узгодженням):

2.1. Виділити в розпорядження Первомайського ОМВК для розгортання дільниць оповіщення по дві аудиторії на першому поверсі  обладнаних меблями, телефонами та іншим майном і обладнанням для забезпечення безперебійної цілодобової роботи (додаток 1).

2.2. Забезпечити 3-разове харчування особового складу дільниць оповіщення з розрахунку на 20 осіб на кожній дільниці, за кошти осіб, що харчуються.

2.3. Щорічно видавати накази про призначення адміністрацій дільниць оповіщення з урахуванням 100% резерву переважно з числа персоналу навчальних закладів за погодженням з Первомайським ОМВК (при необхідності – вносити своєчасно в них зміни).

Витяги з наказів про призначення адміністрацій дільниць оповіщення (внесення змін до складу адміністрацій) надавати до Первомайського ОМВК в 7-ми денний термін від дати видання наказу.

2.4. Дільниці розгортати за вимогами Первомайського ОМВК для проведення занять з їх адміністраціями, перевірок готовності до виконання завдань за призначенням та під час мобілізації.

3. Голові правління, директору ТДВ «Первомайськавтотранс» Леонтію ШИШКУ(за узгодженням):

3.1. Виділити в розпорядження Первомайського ОМВК, для розгортання об'єднаного пункту попереднього збору військовозобов'язаних і техніки адміністративні споруди, приміщення,відповідні майданчики згідно розрахунку військового комісаріату, обладнані меблями, засобами зв'язку та іншим майном і обладнанням для забезпечення безперебійної цілодобової роботи.

3.2. Забезпечити організацію 3-разового харчування особового складу об'єднаного пункту попереднього збору військовозобов'язаних і техніки з розрахунку 110 осіб, за кошти осіб, що харчуються.

3.3. Щорічно видавати накази про призначення адміністрації об'єднаного пункту попереднього збору військовозобов'язаних і техніки з урахуванням 100% резерву переважно з числа персоналу підприємства за погодженням з Первомайським ОМВК  (при необхідності – вносити своєчасно в них зміни).

Витяги з наказів про призначення адміністраціїоб'єднаного пункту попереднього збору військовозобов'язаних і техніки (внесення змін до складу адміністрацій) надавати до Первомайського ОМВК в 7-ми денний термін від дати видання наказу.

3.4. Об'єднаний пункт попереднього збору військовозобов'язаних і технікирозгортати за вимогами Первомайського ОМВК  для проведення занять з їх адміністрацією, перевірок готовності до виконання завдань за призначенням та під час мобілізації.

4. Начальнику управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяні ТРОЯН відповідно до вимог пункту 9 статті 38  Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та за погодженням з Первомайським ОМВК здійснити підбір та призначення до адміністрацій дільниць оповіщення персонал (розклеювачі наказу військового комісару, посильні) з числа підприємств, організацій і установ, які є управителями багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (за узгодженням) та житлово-будівельних кооперативів (за узгодженням) (додаток2).

5. З метою якісного та своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних, постачальників техніки національної економіки, які призиваються, поставляються на доукомплектування військ (сил), їх перевезення на пункти зустрічі військових частин, отримання озброєння, боєприпасів та інших матеріальних засобів керівникам підприємств, організацій і установ виділити водіїв та заправлену на 100% техніку згідно з розрахунком (додаток3).

Керівникам вищезазначених підприємств, організацій і установ забезпечити поставку транспортних засобів за встановленими сигналами від чергового Первомайського ОМВК.

6. Головному спеціалісту по мобілізаційній та оборонній роботі відділу кадрової та мобілізаційно-оборонної роботи апарату виконавчого комітету міської ради Михайлу САВЧЕНКУ:

6.1. Спільно з Первомайським ОМВК, Первомайським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області щорічно до 15 листопада уточнювати порядок оповіщення населення, резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки, доставки мобілізаційних ресурсів на доукомплектування військ (сил).

6.2. Забезпечити укладання договорів (угод) з підприємствами, установами та організаціями, на яких планується покладання послуг в особливий період:

6.2.1. Погодження з керівництвом військової частини А2183, при оголошенні мобілізації, щотижневого відвідування лазні (помивки) особового складу Первомайського ОМВК в кількості 164 особи та щотижневого прання постільної білизни.

6.2.2. Укладання відповідного договору, при оголошенні мобілізації, з закладами громадського харчування про 3-х разове харчування особового складу Первомайського ОМВК з розрахунку: 164 особи – приготування їжі з продуктів наданих Первомайським ОМВК, 25 – осіб – харчування за власний кошт.

7. Для оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки при оголошенні мобілізації:

7.1. Головному редактору газети «Вісник Первомайська» Людмилі МАРТИНОВІЙ(за узгодженням)забезпечити публікацію наказу військового комісара Первомайського ОМВК «Про оголошення мобілізації» протягом чотирьох годин з моменту його отримання. Особисто провести контроль за своєчасним виходом цього номера газети в друкарні.

Текст наказу буде доставлений представником Первомайського ОМВК під час мобілізації.

7.2. Директору КП «Флора» Зої АНДРЄЄВІЙ, директору КП «Первомайський міський парккультури та відпочинку «Дружба народів»» Олегу СУБОТІНУ негайно, з моменту отримання   наказу  військового комісара Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату «Про оголошення мобілізації»  забезпечити його оголошення по гучномовному зв’язку на відповідній території.

8. Начальнику дільниці мережі доступу №  352/5 міста Первомайськ Миколаївської філії ПАТ «Укртелеком» Миколі СИЧОВУ (за узгодженням), з метою організації проведення своєчасного оповіщення мобілізаційних ресурсів, безперервного управління заходами мобілізації:

8.1.Забезпечити під час мобілізації безперебійну і стійку роботу засобів зв’язку в місті Первомайськ.

8.2. Забезпечити прямий зв’язок Первомайського ОМВК з дільницями оповіщення та об'єднаним пунктом попереднього збору військовозобов'язаних і техніки. Протягом шести годин з моменту отримання розпорядження від військового комісара Первомайського ОМВК, організувати підключення не менше двох абонентських номерів на кожну дільницю оповіщення та об'єднаного пункту попереднього збору військовозобов'язаних і техніки.

8.3. Під час проведення мобілізації здійснити допомогу Первомайському ОМВК в оповіщенні керівників підприємств, організацій і установ, які забезпечують виконання першочергових заходів проведення мобілізації.

8.4. Негайно, з моменту отримання наказу військового комісара Первомайського ОМВК «Про оголошення мобілізації», забезпечити його своєчасну і якісну передачу по радіотрансляційній мережі.

8.5. Організувати оперативне усунення пошкоджень на лініях зв’язку, які використовує Первомайський ОМВК.

9. Директору КТ ПЦТМ «Телеком-1» Олександру ЗАБРОДІ(за узгодженням) та директору ПрАТ «ТКМ«Всесвіт» Всеволоду КУХАРЕНКУ (за узгодженням) негайно, з моменту отримання наказу військового комісара Первомайського ОМВК «Про оголошення мобілізації», забезпечити його трансляцію по каналам телевізійної та радіо мереж.

10. Для забезпечення надійного управління, виконання організованого оповіщення і відправки мобілізаційних ресурсів начальнику Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олександру САВЧЕНКУ (за узгодженням):

10.1. Протягом 4-х годин з моменту отримання розпорядження Первомайського ОМВК, з метою забезпечення підтримання правопорядку біля пункту управління мобілізацією забезпечити здійснення патрулювання навколо Первомайського ОМВК за адресою: місто  Первомайськ, вул. Олександра Герцена, 20.

10.2. Протягом 10-ти годин з моменту отримання розпорядження Первомайського ОМВК,для забезпечення підтримання правопорядку на дільницях оповіщення та об'єднаному пункті попереднього збору військовозобов'язаних і техніки направити особовий склад  згідно з розрахунком (додаток 4).

10.3. Для забезпечення оголошення  наказу  військового комісара Первомайського ОМВК «Про оголошення мобілізації» виділити рухомі екіпажі з гучномовним зв’язком згідно з розрахунком (додаток5).

10.4. Протягом 4-х годин з моменту отримання розпорядження Первомайського ОМВК виділити два спеціальних автомобіля з двома озброєними екіпажами по два співробітника, з повною заправкою в розпорядження військового комісара Первомайського ОМВК для забезпечення супроводу та охорони колон автотранспорту при отриманні зброї та матеріально–технічних засобів на маршрутах:

1. Первомайськ–Миколаїв–Первомайськ;

2. Первомайськ–Одеса–Первомайськ .

10.5. У встановленому законодавством порядку здійснювати розшук військовозобов’язаних, які змінили місце проживання або ухиляються від проведення заходів мобілізації.

10.6. Забезпечити регулювання на маршрутах руху, безперебійний проїзд автоколон з військовозобов’язаними та технікою по автошляхах району та підтримання на них громадського порядку.

11. Начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради Юлії МАЛИНІ спільно з Первомайським міськрайонним відділом Головного управління Державної служби з питань надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області здійснювати облік (контроль) осіб, які перебувають на пунктах прийому евакуйованого населення, військовозобов’язаних та складати їх поіменні списки з передачею одного примірника до Первомайського ОМВК для вирішення питання їх призову на військову службу.

12. Головному лікарю КНП «Первомайська міська центральна багатопрофільна лікарня» Олегу ЧЕКРИЖОВУ:

12.1. Протягом 10 годин з моменту отримання розпорядження Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату створити на базі КНП «Первомайська міська центральна багатопрофільна лікарня» пункт медичної допомоги та пункт обігріву військовозобов'язаних.

12.2. Своїм наказом призначити медичний персонал для забезпечення цілодобового чергування пунктів у кількості 2 осіб у зміні.

12.3. Забезпечити пункти необхідним медичним інвентарем та ліками.

12.4. У разі потреби, оновити необхідну документацію пунктів медичної допомоги та обігріву згідно з вимогами Первомайського ОМВК.

12.5. За вимогою Первомайського ОМВК виділяти необхідну кількість ліжок в лікарняних закладах міста Первомайськ для забезпечення потреб мобілізації.

13. Головному лікарю КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяні ОБОЛЕНСЬКІЙ:

13.1. Забезпечити роботу військово – лікарської комісії для визначення придатності військовозобов’язаних до військової служби.

13.2. За заявкою військового комісара Первомайського ОМВК виділяти необхідну кількість медичного персоналу для забезпечення роботи дільниць оповіщення та об’єднаного пункту попереднього збору військовозобов’язаних та техніки.

14. Начальнику ЦПЗ № 3 МД ПрАТ «Укрпошта» Василю ПРОДАНУ (за узгодженням)забезпечити дільниці оповіщення та об’єднаний пункт попереднього збору військовозобов’язаних та техніки надійним і безперебійним поштовим зв’язком.

15. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності при отриманні в особливий період мобілізаційних повідомлень від Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату, забезпечити оповіщення військовозобов'язаних, здійснити підготовку техніки до передачі в Збройні Сили України відповідно до нарядів, забезпечити своєчасне прибуття військовозобов'язаних і техніки за адресою та у терміни, зазначені у повістках та нарядах на техніку.

16. З метою якісної організації розміщення та надання відповідних послуг:

16.1. Начальнику управління освіти міської ради Галині ОСТАПЕНКО забезпечити розміщення роти охорони Первомайського ОМВК в приміщеннях дитячо-юнацької спортивної школи по вул. Театральна, 8а.

16.2. Першому заступнику Олександру КУКУРУЗІ:

16.2.1. Спланувати та організувати проведення робіт для розміщення роти охорони Первомайського ОМВК в приміщеннях дитячо-юнацької спортивної школи по вул. Театральна, 8а, які повинні мати після відповідного дообладнання засоби опалювання, освітлення.

16.2.2. Забезпечити обладнання та облаштування кімнати зберігання зброї та боєприпасів відповідно до вимог наказу Міністра оборони України від 29.06.2005 року № 359 «Про затвердження Інструкції з організації обліку, зберігання і видачі стрілецької зброї та боєприпасів у Збройних Силах України».

16.2.3. Забезпечити побутові умови для особового складу роти охорони, що відповідають вимогам безпечного розміщення (проживання) людей.

16.3. Директору Первомайського медичного коледжу Ользі ПРИСЯЖНЮК (за узгодженням) протягом 6 годин, з моменту отримання розпорядження Первомайського ОМВК, виділити для військового комісаріату 38 ліжок та 68 матраців і передати зазначене майно начальнику відділення забезпечення Первомайського ОМВК відповідно до вимог чинного законодавства.

16.4. Начальнику фінансово-господарського відділу-головному бухгалтеру

апарату виконавчого  комітету міської ради Ользі ЛУЦЕНКО протягом 6 годин, з моменту отримання розпорядження Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату, виділити для військового комісаріату 96 ліжок та 96 матраців і організувати передачу зазначеного майна начальнику відділення забезпечення Первомайського ОМВК відповідно до вимог чинного законодавства.

17. Керівникам виконавчих органів Первомайської міської ради організувати відповідну роботу щодо сприяння укладання договорів з відповідними підприємствами, установами та організаціями, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) під час мобілізації (в особливий період).

18. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Олександра КУКУРУЗУ.

Міський голова                                                           Людмила ДРОМАШКО

Додатки 1-5


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024