НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 247-р від 2020-10-07
Про забезпечення пожежної та техногенної безпеки в приміщеннях Первомайської міської територіальної виборчої комісії та виборчих дільниць міста Первомайська під час підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року (оприлюднено 08.10.2020)

УКРАЇНА
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 07.10.2020 № 247-р
м.Первомайськ

Про забезпечення пожежної та техногенної
безпеки в приміщеннях Первомайської міської
територіальної виборчої комісії та виборчих
дільниць міста Первомайська під час підготовки
та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року  

            Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказів Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 року № 1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні» та від 05.11.2018 року № 879 «Про затвердження Правил техногенної безпеки», протоколу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 28.09.2020 року № 37, враховуючи лист Первомайського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Миколаївській області від 29.09.2020 року № 45/421 та з метою забезпечення пожежної і техногенної безпеки під час підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на території міста Первомайська 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ: 

1. Керівникам суб’єктів господарювання, установ та організацій комунальної форми власності, суб’єктів господарювання, установ та організацій інших (за узгодженням) форм власності та приватних осіб (за узгодженням), в приміщеннях яких розміщуються виборчі дільниці: 

1.1. Вжити вичерпних заходів щодо приведення об’єктів, задіяних у проведенні виборчого процесу, до належного пожежного та техногенного стану.

                        Термін: до 15 жовтня 2020 року 

1.2. З метою вжиття заходів, направлених на гарантування безпеки громадян у період проведення місцевих виборів, привести до належного протипожежного стану відповідні приміщення виборчих дільниць. Особливу увагу звернути на об’єкти, які планується експлуатувати лише під час виборчого процесу.

                         Термін: до 15 жовтня 2020 року 

1.3. Вжити заходів щодо ремонту та відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання на обєктах задіяних у проведенні виборчого процесу.

                        Термін: до 15 жовтня 2020 року

1.4. На виборчих дільницях передбачити місця для підключення автономних джерел електричного живлення. Визначити відповідальних осіб за їхнє встановлення та експлуатацію.

                        Термін: до 15 жовтня 2020 року 

1.5. Забезпечити приміщення для проведення виборів первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами належності, інструкціями про заходи пожежної та техногенної безпеки, планами евакуації людей, документів і матеріальних цінностей при виникненні пожежі, ліхтарями тощо.

                       Термін: до 15 жовтня 2020 року 

1.6. Забезпечити неухильне усунення недоліків, зазначених у приписах органу державного нагляду (контролю) у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

                       Термін: до 15 жовтня 2020 року

            1.7. Інформацію про виконання підпунктів 1.1. – 1.6. пункту 1 розпорядження надавати до виконавчого комітету Первомайської міської ради через відділ з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради на електронну адресу vns.pervomaysk@gmail.com з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді.

                      Термін: до 19 жовтня 2020 року

2. Покласти відповідальність за забезпечення первинними засобами пожежогасіння приміщення Первомайської міської територіальної виборчої комісії та виборчих дільниць міста Первомайська на керівників суб’єктів господарювання, установ та організацій комунальної форми власності, суб’єктів господарювання, установ та організацій інших (за узгодженням) форм власності та приватних осіб (за узгодженням), в приміщеннях яких розміщуються Первомайська міська територіальна виборча комісія та виборчі дільниці міста Первомайська і на осіб, закріплених за виборчими дільницями міста Первомайська розпорядженням міського голови від 17.09.2020 року      № 35-ра «Про внесення змін до розпорядження міського голови від         14.07.2020 року № 30-ра «Про затвердження списку відповідальних осіб, закріплених за виборчими дільницями міста Первомайська».

                     Термін: постійно до завершення виборів

3. Покласти відповідальність за дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки у будівлях, в яких розміщуються Первомайська міська територіальна виборча комісія та виборчі дільниці міста Первомайська на керівників суб’єктів господарювання, установ та організацій комунальної форми власності, суб’єктів господарювання, установ та організацій інших (за узгодженням) форм власності та приватних осіб (за узгодженням) на яких розміщуються Первомайська міська територіальна виборча комісія та виборчі дільниці міста Первомайська, а за дотримання цих вимог в самих приміщеннях – на голову Первомайської міської територіальної виборчої комісії та на голів відповідних виборчих комісій.

                    Термін: постійно до завершення виборів

4. Рекомендувати Первомайському міськрайонному відділу ГУ ДСНС України у Миколаївській області організувати проведення інструктажів з головами та членами виборчих комісій щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки.

                    Термін: за окремим графіком

5. Рекомендувати Первомайському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області організувати чергування особового складу на виборчих дільницях з метою забезпечення громадського порядку.

                     Термін: 25 жовтня 2020 року

6. Відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради спільно з відділом інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю та засобами масової інформації апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради забезпечити висвітлення на офіційному сайті міста Первомайська інформації з питань техногенної та пожежної безпеки на виборчій дільниці.

                     Термін: 25 жовтня 2020 року

7. Відповідальним особам, закріпленим за виборчими дільницями міста Первомайська розпорядженням міського голови від 17.09.2020 року № 35-ра «Про внесення змін до розпорядження міського голови від 14.07.2020 року      № 30-ра «Про затвердження списку відповідальних осіб, закріплених за виборчими дільницями міста Первомайська», довести розпорядження до відома голови Первомайської міської територіальної виборчої комісії та до голів відповідних виборчих комісій під розпис.

                   Термін: до 09 жовтня 2020 року

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Олександра КУКУРУЗУ.

 

 Міський голова                                                                   Людмила ДРОМАШКО 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024