НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення міської ради


№ 4 від 2016-12-23
Про внесення змін до міської Комплексної програми захисту прав дітей міста Первомайська «Дитинство» на 2013-2017 роки (оприлюднено 23.12.2016)

ПЕРВОМАЙСЬКА   МІСЬКА   РАДА
Миколаївської  області
28  СЕСІЯ                   7  СКЛИКАННЯ
позачергова

РІШЕННЯ

від   23.12.2016 року   № 4
м.Первомайськ                                           

Про   внесення   змін   до   міської
Комплексної    програми   захисту
прав  дітей   міста   Первомайська
«Дитинство»  на  2013-2017  роки 

                Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", з метою соціального захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, міська рада 

ВИРІШИЛА: 

1.  Внести  зміни в додаток 1 до Програми, затвердженої рішенням міської ради від 22.02.2013 року №1 «Про затвердження міської Комплексної програми захисту прав дітей міста Первомайська «Дитинство» на 2013-2017 роки», виклавши пункти 4; 5; 6 у новій редакції, а саме:

п.4. З метою створення фонду соціального житла провести інвентаризацію безгосподарного житла, яке після благоустрою  можливо використати для забезпечення  житлових  потреб дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Забезпечити виділення коштів для оформлення, ремонту і утримання житла яке належить їм на праві власності (користування), ремонту житлових приміщень в яких розташовані дитячі будинки  сімейного типу.

п.5. Проведення інформаційних заходів для мешканців міста з питань поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики негативних проявів серед неповнолітніх. Виготовлення та використання всіх видів наочної агітації.

п.6. Проведення  заходів з відзначення Міжнародного дня захисту дітей - 1 червня, Дня усиновителя - 30 вересня,  Дня спільних  дій  в інтересах дітей - 20 листопада, Дня знань - 1 вересня, Дня Святого Миколая - 19 грудня. Виділення коштів на нагородження та заохочення опікунів (піклувальників), прийомних батьків, батьків-вихователів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

2. Внести  зміни в додаток 2 до Програми, виклавши підпункти 3.4.14.; 6.1.; 6.8;  у новій редакції, а саме:

- підпункт 3.4.14. З метою створення фонду соціального житла провести інвентаризацію безгосподарного житла, яке після благоустрою  можливо використати для забезпечення  житлових  потреб дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Забезпечити виділення коштів для оформлення, ремонту і утримання житла, яке належить їм на праві власності (користування), ремонту житлових приміщень в яких розташовані дитячі будинки  сімейного типу.

- підпункт 6.1. Забезпечувати проведення інформаційних заходів для територіальної громади міста, розміщення соціально-рекламної продукції, виробленої на місцевих телерадіоканалах, інших рекламних носіях з питань улаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання, виготовлення та використання всіх видів наочної агітації.

 - підпункт 6.8. Забезпечити виділення коштів на нагородження та заохочення опікунів (піклувальників), прийомних батьків, батьків-вихователів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та організацію проведення заходів з відзначення:

- Міжнародного дня захисту дітей – 01 червня;

- Дня усиновителя – 30 вересня;

- Дня спільних дій в інтересах дітей – 20 листопада;

- Дня знань – 1 вересня;

- Дня Святого Миколая – 19 грудня.

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань духовності, освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту, соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

 

Міський голова                                                                                Л.Г. Дромашко

 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024