НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Базові відстеження результативності регуляторних актів


від 2021-03-02
Звіт про базове відстеження результативності проекта регуляторного акта – рішення міської ради «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин на території Первомайської міської територіальної громади»

 

1.Вид та назва регуляторного акта

Проєкт регуляторного акта - рішення міської ради «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин на території Первомайської міської територіальної громади».

2.Виконавець заходів з відстеження

Управління житлово-комунального господарства міської ради.

3.Цілі прийняття регуляторного акта

Ціль прийняття даного рішення – забезпечення реалізації державної політики щодо створення сприятливих умов регулювання відносин, що виникають у сфері утримання домашніх тварин; забезпечення охорони прав і законних інтересів громадян міста, фізичних та юридичних осіб; визначення обов’язків суб’єктів господарювання у сфері утримання та поводження з тваринами, їх межі відповідальності; встановлення правовідносин між основними групами, на які регуляторний акт справляє вплив: юридичні особи, суб’єкти господарювання, громадяни, органи місцевого самоврядування та органи державної влади; прийняття єдиного систематизованого правотворчого акту, до якого можна було б апелювати з тим, щоб захистити свої права і відстояти власні інтереси.

Також, цілями цього регуляторного акта є: підвищення прозорості дій органів місцевого самоврядування при вирішенні питань, пов’язаних із врегулювання відносин, що виникають у сфері утримання домашніх тварин та поводження з ними; створення сприятливого для життєдіяльності людини середовища, захист домашніх тварин від жорстокого поводження, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території Первомайської міської територіальної громади.

4.Строк виконання заходів з відстеження: березень 2021 року

5.Тип відстеження: Базове

6.Метод одержання результатів відстеження: Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

7.Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних:

Відстеження результативності регуляторного акта здійснено на основі динаміки кількості зареєстрованих домашніх тварин; кількості щеплених тварин; кількості порушень Правил поводження з домашніми тваринами в м. Первомайську, затверджених рішенням міської ради від 29.01.2014 року №11, які обчислюються відповідно до кількості протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 154 КУпАП;

8.Кількісні та якісні значення показників результативності

Показники результативності

20 січня 2020-

20 лютого 2020

20 січня 2021-

20 лютого2021

1.

Кількість приписів про порушення питань, пов’язаних з утриманням домашніх тварин

208

0

2.

Кількість зареєстрованих домашніх тварин

208

0

3.

Кількість порушень Правил поводження з домашніми тваринами в м. Первомайську, які обчислюються відповідно до кількості протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 154 КУпАП;

3

1

 

 

 

 

 

 

 

 

9.Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття регуляторного акту забезпечить: досягнення задекларованих цілей стосовно можливості підвищення рівня самоврядного контролю у сфері утримання домашніх тварин на території населених пунктів, що відносяться до Первомайської міської територіальної громади; поліпшення умов захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини середовища у зв’язку з утриманням домашніх тварин, санітарного стану середовища перебування домашніх тварин, наявність щеплень у тварин; відповідність потребам у вирішені проблеми; зрозуміле загальне регулювання. У разі прийняття проєкту акта, буде встановлено єдині правові вимоги щодо заходів із захисту тварин від жорстокого поводження, збережено санітарне та епідемічне благополуччя населення, підвищено рівень самоврядного контролю.

Ступінь досягнення визначених цілей можливо буде відстежити під час проведення повторного та періодичних відстежень.

 

 

Міський голова                                                                              Олег ДЕМЧЕНКО

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024