НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2021-06-08
Про створення мережі консультаційних пунктів з питань цивільного захисту на території Первомайської міської територіальної громади та затвердження Положення про консультаційні пункти з питань цивільного захисту Первомайської міської територіальної громади

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від ____________ № _________
          м.Первомайськ

Про створення мережі консультаційних
пунктів з питань цивільного захисту
на території Первомайської міської
територіальної громади та затвердження
Положення про консультаційні пункти
з питань цивільного захисту Первомайської
міської територіальної громади

Відповідно до статті 40, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями, Кодексу цивільного захисту України від 02 жовтня 2012 року         № 5403-VI зі змінами та доповненнями, постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України від 07 червня 2011 року № 587 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо порядку створення, обладнання та забезпечення функціонування консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних організаціях та сільських (селищних) радах», розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 15 липня 2020 року № 285-р «Про порядок створення та організацію роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту» з метою підвищення ефективності проведення інформаційно-просвітницької роботи і поширення знань серед населення з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Створити мережу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту на території Первомайської міської територіальної громади для проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням щодо питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуацій, інформування населення про заходи реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, створення умов для оволодіння громадянами навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги згідно з додатком 1.

2. Затвердити Положення про консультаційні пункти з питань цивільного захисту Первомайської міської територіальної громади (додаток 2).

3. Старостам старостинських округів Первомайської міської територіальної громади (БАДЕРА, ПАВЛЕНКО, ЄЛЬШИН, БРЕНГАЧ) та рекомендувати в.о. директора ТОВ «Еталонсервіс» (БОДНАР) (за узгодженням), директору ТОВ «Комунтехбудсервіс» (ПЕСТОВ) (за узгодженням):

3.1. створити консультаційні пункти з питань цивільного захисту;

Термін: до 15 липня 2021 року

3.2. при створенні консультаційного пункту з питань цивільного захисту користуватись Методичними рекомендаціями щодо порядку створення, обладнання та забезпечення функціонування консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних організаціях та сільських (селищних) радах, затверджених наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 07 червня 2011 року № 587 та Примірним положенням про консультаційні пункти з питань цивільного захисту;

3.3. копії рішень (наказів) про створення консультаційних пунктів з питань цивільного захисту надати до відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради на електронну адресу  (vns.pervomaysk@gmail.com) з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді;

Термін: до 20 липня 2021 року

3.4. надавати до відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради інформацію про консультаційний пункт з питань цивільного захисту на електронну адресу  (vns.pervomaysk@gmail.com) з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді за встановленою формою (додаток 3).

Термін: щороку до 20 листопада

4. Відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради (МАЛИНА) та рекомендувати Первомайським територіальним курсам цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області (ГАЛІСЕВИЧ) забезпечити надання методичної допомоги відповідальним особам щодо створення та організації роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту.

5. Фінансовому управлінню Первомайської міської ради (ШУГУРОВ) під час формування бюджету Первомайської міської територіальної громади на відповідний рік передбачати кошти на розвиток та удосконалення роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту.

6. Відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради (МАЛИНА) проводити огляд-конкурс на кращу матеріально-технічну базу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту.

Термін: щороку до 30 вересня

7. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 13 березня 2018 року № 123 «Про порядок створення та організації роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при органах місцевого самоврядування міста Первомайська».

8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

Додатки 1-3


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024