НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Регуляторні акти - рішення міської ради


№ 2 від 2021-07-09
Про внесення змін до рішення міської ради від 30.06.2021 року № 1 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (оприлюднено 13.07.2021 р.)

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
   16 сесія                        
VIII скликання

                                                                                                                                                                               позачергова  

РІШЕННЯ

 від 09.07.2021 року    № 2
      м. Первомайськ                                

   

Про внесення змін до рішення
міської ради від 30.06.2021 року № 1
«Про встановлення ставок та пільг
із сплати податку на нерухоме майно,
відмінне від земельної ділянки»

         

         На підставі Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Постанови  Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», статті 7,10, 12, 14, 266 Податкового кодексу України, пункту 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року  № 280/97-ВР та враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій,  міська рада


ВИРІШИЛА: 

1. Внести зміни до рішення міської ради від 30.06.2021 року № 1 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», а саме:

1.1. Внести зміни до додатку 1 «Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості», виклавши його в новій редакції (додаток 1).

1.2. Внести зміни до додатку 2 «Перелік пільг для фізичних та юридичних осіб зі сплати податку на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості»,  виклавши його в новій редакції (додаток 2).

1.3. Внести зміни до додатку 3 «Положення про податок на майно в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», виклавши розділ V «Ставки податку» в новій редакції:


V. Ставки податку


5.1. Для житлової та нежитлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб встановити ставки податку у відсотках  до  розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування  згідно  з додатком 1 до  рішення, що  додається. 

5.2. Для житлової   нерухомості, що перебуває у власності фізичних осіб:

- квартир площею від  60 кв.м. до 80 кв.м.,

- будівель житлових площею від 120 кв.м до 175 кв.м

встановити ставку податку 0 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року. 

3. Секретарю міської ради  Михайлу МЕДВЕДЧУКУ   направити копію цього рішення до  Головного управління державної податкової служби у Миколаївській області (ПКУ 12.3.3) у десятиденний строк з дня прийняття рішення, але не пізніше 25 липня поточного року та забезпечити оприлюднення цього рішення в засобах масової інформації до (ПКУ 12.3) 15 липня поточного року та на офіційному веб-сайті Первомайської міської територіальної  громади http://www.pervomaisk.mk.ua/.     

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

5. Контроль  за  виконанням  рішення  покласти  на   постійну  комісію міської ради з питань етики, регламенту, законності, запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів, міжнародного співробітництва, взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, інформаційної і регуляторної політики та розвитку територій громади.

 

 Секретар міської ради                                                         Михайло МЕДВЕДЧУК


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024