НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення міської ради


№ 1 від 2021-09-03
Про придбання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (оприлюднено 06.09.2021 р.)

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
   19 сесія                        
VIII скликання

                                                                                                                   позачергова  

РІШЕННЯ

 

 від 03.09.2021 року    № 1
      м. Первомайськ

 

Про придбання житлових приміщень
для тимчасового проживання
внутрішньо переміщених осіб

 

           Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями,  Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 року № 1706-VII, зі змінами та доповненнями, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 року № 769 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», постанови Кабінету Міністрів України  від 26.06.2019 року № 582 «Про затвердження порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» та постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 року № 1311 «Про внесення змін до Порядку надання в тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб», враховуючи протоколи комісії з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Первомайській міській територіальній громаді від 28.08.2021 року № 1 та від 31.08.2021 року № 2, з метою забезпечення житловим приміщенням для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Первомайській міській територіальній громаді міська рада


ВИРІШИЛА:

1. Придбати шляхом купівлі-продажу у комунальну власність Первомайської міської територіальної громади квартири на вторинному ринку, за рахунок субвенції з державного бюджету, для надання у тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам житлові приміщення:

1.1. двокімнатну квартиру № 59 загальною площею 46,7 кв. м.  по  вул. Корабельна, 19а в м. Первомайськ Миколаївської області за    420 000,00 грн.;

1.2. трикімнатну квартиру № 55 загальною площею 62,4 кв. м.  по  вул. Корабельна, 31 в м. Первомайськ Миколаївської області за              548 000,00 грн.;

1.3. трикімнатну квартиру № 28 загальною площею 67,7 кв. м. по вул. Одеська, 141 в м. Первомайськ Миколаївської області за 550 000,00 грн.

2. Фінансовому управлінню міської ради (Шугуров) профінансувати виконавчий комітет Первомайської міської ради, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України у сумі 1 518 000,00 грн.

3. Доручити міському голові Олегу ДЕМЧЕНКУ від імені Первомайської міської ради укласти договори купівлі-продажу житлових приміщень (квартир), зазначених в пункті 1 рішення, за ціною та на умовах, визначених цим рішенням.

4. Управлінню комунальної власності та земельних відносин Первомайської міської ради (Вишневський) прийняти на баланс житлові приміщення (квартири), зазначені в пункті 1 рішення, та внести відповідні зміни до бухгалтерського обліку.

5. Включити житлові приміщення (квартири), зазначені в пункті 1 рішення, до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Первомайської міської територіальної громади, створеного рішенням міської ради від 29.07.2021 року №  33.

6. Комісії з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Первомайській міській територіальній громаді здійснити розподіл житлових приміщень (квартир), вказаних в пункті 1, та надати внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку громадян, які потребують надання житлового приміщення з фондів житла для тимчасового проживання, згідно Порядку з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Первомайській міській територіальній громаді, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 14.05.2021 року № 175.

7. Управлінню комунальної власності та земельних відносин Первомайської міської ради (Вишневський) укласти з внутрішньо переміщеними особами договори найму житлових приміщень строком на 1 рік, з можливістю продовження на наступний строк, у разі відсутності змін у статусі наймача та якщо вони не набули іншого місця проживання, і видати ордери на житлові приміщення з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, кадастру, власності, приватизації, земельних відносин та планування територій.

  

Міський голова                                                                             Олег ДЕМЧЕНКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024