НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення міської ради


№ 2 від 2021-10-28
Про Спостережну раду закладів охорони здоров’я Первомайської міської ради (оприлюднено 03.11.2021)

ПЕРВОМАЙСЬКА   МІСЬКА   РАДА
Миколаївської  області
21 СЕСІЯ     VІІІ СКЛИКАННЯ   

РІШЕННЯ

від  28.10.2021 року    № 2
м. Первомайсь

Про Спостережну раду 
закладів охорони здоров’я
Первомайської міської ради

З метою сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я, дотримання прав та забезпечення безпеки пацієнтів, додержання вимог законодавства при здійсненні медичного обслуговування населення закладом охорони здоров’я, фінансово-господарської діяльності закладу охорони здоров’я, відповідно до статті 143 Конституції України, статті 25,  частин 1, 5 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  керуючись статтею 24 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», міська рад

ВИРІШИЛА: 

   Затвердити:

      1.1. Порядок утворення Спостережної ради при комунальному закладі охорони здоров’я, засновником якого є Первомайська міська рада (додаток 1).

      1.2.  Положення про Спостережну раду при комунальному закладі охорони здоров’я, засновником якого є Первомайська міська рада, що додається.

      2. Для проведення рейтингового голосування та опрацювання його результатів утворити комісію з відбору кандидатів до Спостережної ради закладу охорони здоров’я від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування та затвердити її персональний склад (додаток 2).

      3. Комісії з відбору кандидатів до Спостережної ради закладу охорони здоров’я:

      3.1. забезпечити підготовлення бланка для голосування в електронній формі (далі - електронний бюлетень) та розміщення його на офіційному вебсайті власника закладу охорони здоров’я;

      3.2. здійснити підрахунок голосів за результатами рейтингового голосування за кандидатів;

      3.3. перевірити відповідність кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, міської ради, управління соціального захисту населення міської ради, депутатів міської ради вимогам, зазначеним у пункті 6 Порядку утворення спостережної ради при комунальному закладі охорони здоров’я, засновником якого є Первомайська міська рада;

       3.4. надати пропозиції міській раді про утворення Спостережної ради та затвердження її персонального складу.

      4. Координацію роботи щодо виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Володимира РЯБЧЕНКА.

      5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, мови, прав національних меншин, гендерної рівності, материнства та дитинства.

Міський голова                  Олег ДЕМЧЕНКО

Додаток 1-2

 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024