НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 483 від 2021-11-12
Про заходи по забезпеченню належного стану вулично - дорожньої мережі Первомайської міської територіальної громади під час снігових заметів та ожеледиці у зимовий період 2021-2022 років (оприлюднено 16.11.2021)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ    ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ   КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від  12.11.2021  № 483
м. Первомайськ

Про заходи по забезпеченню належного стану
вулично - дорожньої   мережі   Первомайської
міської     територіальної     громади    під   час
снігових    заметів   та  ожеледиці   у  зимовий
період 2021-2022 років 

   Керуючись підпунктами 1,7 пункту «а»  статті  30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР із змінами і доповненнями, Законами України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 року № 2807-IV, «Про дорожній рух» від 30.06.1993 року № 3353-ХІІ, наказом Міністерства розвитку громад та територій України «Про затвердження Змін до Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів» від 07.12.2020 року № 297, рішенням  міської ради від 25.04.2019 року № 13  «Про затвердження Правил благоустрою міста Первомайська», з метою забезпечення належного стану вулично-дорожньої мережі Первомайської міської територіальної громади під час снігових заметів та ожеледиці у зимовий період 2021-2022 років, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

   1. Створити  штаб з координації дій підприємств та організацій  по забезпеченню належного стану вулично-дорожньої мережі Первомайської міської територіальної громади під час снігових заметів та ожеледиці у зимовий період 2021-2022 років та затвердити його склад (додаток).

 Управлінню житлово-комунального господарства міської ради (Троян):

   2.1. Забезпечити протягом зимового періоду 2021-2022 років надання послуг по утриманню вулично-дорожньої мережі Первомайської міської територіальної громади  наявними: спеціальною та снігоочисною технікою, матеріально-технічними ресурсами, запасами протиожеледних, паливно-мастильних матеріалів.

   2.2. Організувати постійний моніторинг та чергування відповідальних співробітників  під час несприятливих погодних умов для забезпечення готовності сил та засобів щодо реагування на надзвичайні ситуації.

3. Відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради (Малина), управлінню житлово-комунального господарства міської ради (Троян) здійснювати контроль за ходом заготовки та використання підприємствами протиожеледних,  паливно-мастильних матеріалів, матеріально - технічних ресурсів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій зимового періоду.

    4. Первомайському районному відділу  поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Лопатін, за узгодженням) забезпечити безпечний рух автотранспорту  на ділянках доріг Первомайської міської територіальної громади із складними умовами руху, головних магістральних вулиць, по яких проходять маршрути руху громадського транспорту загального користування під час несприятливих погодних умов та оперативне призупинення руху транзитного автотранспорту на в’їздах до міста Первомайська, смт Підгородна, с. Кінецьпіль, с. Грушівка, с. Кам’яна Балка та с. Чаусове - 2 на період розчищення від снігу та посипки протиожеледними матеріалами проїзної частини ділянок вулиць.           

    5. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій та установ бюджетної сфери та інших форм власності, головам квартальних, будинкових комітетів, головам правлінь ОСББ:

    5.1. Здійснити заготовку та створити запаси необхідної кількості протиожеледних матеріалів, інвентарю.

    5.2. У разі виникнення снігових заметів та ожеледиці  вживати термінових заходів по їх ліквідації на закріплених та прилеглих територіях згідно вимог «Правил благоустрою м. Первомайська», затверджених рішенням  міської ради від 25.04.2019 року № 13.

    6. Відділу  прес-служби апарату виконавчого комітету міської ради  (Іваницький) підготувати відповідне звернення на офіційному сайті  Первомайської міської ради до керівників підприємств, організацій та установ всіх форм власності, голів квартальних та будинкових комітетів, голів правлінь ОСББ щодо вжиття вичерпних заходів для недопущення загрози життю і здоров’ю людей, забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення, об’єктів економіки, соціальної сфери.

    7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

Міський голова                                                                                                 Олег ДЕМЧЕНКО

Додаток

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024