НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 553 від 2021-12-10
Про організацію громадських робіт на підприємствах, в установах та організаціях Первомайської міської територіальної громади на 2022 рік (оприлюднено 16.12.2021)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської області
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від  10.12.2021        №553
м. Первомайськ

Про організацію громадських робіт
на підприємствах, в установах та
організаціях Первомайської міської
територіальної громади на 2022 рік 

         Відповідно до підпункту 7 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,від 21 травня 1997 року №280/96-ВР зі змінами та доповненнями статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 175,  пунктів 2.8 та 6.4. регламенту роботи виконавчого комітету Первомайської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 12.02.2021 року № 79  «Про затвердження регламенту роботи виконавчого комітету Первомайської міської ради», з метою забезпечення тимчасової зайнятості зареєстрованих безробітних;  осіб, які перебувають на обліку в територіальних органах Державної служби зайнятості як такі, що шукають роботу;  працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції, виконавчий   комітет  Первомайської міської ради 

ВИРІШИВ : 

        1. Організувати в 2022 році на підприємствах, в установах, організаціях Первомайської міської територіальної громади проведення громадських робіт, що мають суспільно-корисну направленість, економічну, соціальну та екологічну користь.

       2. У разі наявних бюджетних асигнувань місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонду) здійснювати фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні та (або) працівники, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції на тимчасові робочі місця згідно укладених з роботодавцями договорів, здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету та /або коштів Фонду. За рахунок коштів Фонду здійснювати насамперед фінансування громадських робіт, кошти для фінансування яких виділено з місцевих бюджетів.

        3.Затвердити перелік видів робіт, що мають суспільно-корисну направленість, економічну, соціальну та екологічну користь для Первомайської міської територіальної громади (додаток 1).

        4. Затвердити перелік підприємств, установ та організацій Первомайської міської територіальної громади, на яких будуть організовуватися громадські роботи (додаток 2).

        5.Рекомендувати Первомайській міськрайонній філії Миколаївського обласного центру зайнятості здійснювати направлення зареєстрованих безробітних; осіб, які перебувають на обліку в територіальних органах Державної служби зайнятості як такі, що шукають роботу; працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції на тимчасові робочі місця згідно укладених з роботодавцями договорів.

        6.Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям суворо дотримуватися правил техніки безпеки при проведенні цих робіт.

        7. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету від 15.01.2021 року № 13 «Про організацію громадських робіт на підприємствах, в установах та організаціях Первомайської міської територіальної громади на 2021 рік ».

        8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

Перший заступник  міського голови                                                                Дмитро МАЛІШЕВСЬКИЙ

Ддодаток 1-2

 

 

 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024