НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 35-р від 2022-02-17
Про організацію підготовки до проведення багатоступеневого командно-штабного навчання регіонального рівня на території Первомайської міської територіальної громади (оприлюднено 18.02.2022)

УКРАЇНА
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ


від 17.02.2022 № 35-р
м.Первомайськ

Про організацію підготовки до проведення
багатоступеневого командно-штабного
навчання регіонального рівня на території
Первомайської міської територіальної громади

Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», від 26 червня 2013 року № 443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», листа Головного управління ДСНС України у Миколаївській області від 20.01.2022 року № 5902-469/04.01 з метою належної організації підготовки та проведення багатоступеневого командно-штабного навчання регіонального рівня на території Первомайської міської територіальної громади 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ: 

1. Відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради:

1.1. уточнити плануючі документи з питань цивільного захисту;

1.2. уточнити схему оповіщення керівного складу Первомайської міської територіальної громади про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації;

1.3. організувати роботу щодо перевірки роботи засобів зв’язку та оповіщення.

                                                                                  Термін: до 31.03.2022 року

2. Відділу інформаційних технологій та комп’ютерно-технічного забезпечення апарату виконавчого комітету забезпечити оргтехнікою робочі місця для проведення засідань міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради, міської комісії з питань евакуації при виконавчому комітеті міської ради, штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації тощо.

                                                                                  Термін: під час проведення заходу 

3. Балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту організувати підготовку до використання у навчальних цілях захисних споруд цивільного захисту.

                                                                                  Термін: до 31.03.2022 року 

4. Керівникам виконавчих органів міської ради, спеціалізованих служб цивільного захисту Первомайської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області, підприємств, установ та організацій комунальної та інших (за узгодженням) форм власності:  

4.1. бути готовими до виконання своїх функціональних обов’язків в ході проведення заходу; 

4.2. уточнити плануючі, організаційні документи, порядок розгортання та приведення в готовність до дій за призначенням підпорядкованих сил та засобів; 

4.3. під час підготовки до командно-штабного навчання особливу увагу приділити відпрацюванню чітких дій щодо реалізації заходів у відповідних режимах функціонування, приведення в готовність органів управління та сил цивільного захисту, підвищення їх оперативності при зборі і узагальненні даних про обстановку, її оцінку та організацію всебічної взаємодії.  

                                                                                  Термін: до 31.03.2022 року 

5. Голові міської комісії з питань евакуації при виконавчому комітеті міської ради та керівникам підприємств, установ та організацій, на базі яких розгортаються збірні та приймальні пункти евакуації, бути готовими до розгортання і організації роботи з підготовки та здійснення заходів з евакуації, приймання і розміщення евакуйованого населення, матеріальних цінностей тощо.

                                                                                  Термін: до 31.03.2022 року

6. Керівникам підприємств, установ та організацій комунальної та інших (за узгодженням) форм власності підготувати об’єктові формування цивільного захисту до практичного відпрацювання тактичних завдань, уточнити їх завдання і функції, порядок розгортання та приведення в готовність до дій за призначенням.

                                                                                   Термін: до 31.03.2022 року

7. Інформацію по пунктах 2-6 щодо готовності до проведення командно-штабного навчання надати до відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради на електронну адресу vns.pervomaysk@gmail.com з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді.

                                                                                   Термін: до 01.04.2022 року 

8. Рекомендувати Первомайським територіальним курсам цивільного захисту та безпеки життєдіяльності спільно з Первомайським районним управлінням ГУ ДСНС України у Миколаївській області, з метою якісної підготовки до проведення командно-штабного навчання провести навчально-методичне заняття з органами управління та силами цивільного захисту Первомайської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області.

                                                                                   Термін: до 31.03.2022 року 

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024