НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 52-р від 2022-03-15
Про підготовку до виконання заходів щодо захисту населення від можливих радіаційних аварій та їх наслідків (оприлюднено 17.03.2022 р.)

УКРАЇНА
Миколаївська область
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 15.03.2022 № 52-р
     м.Первомайськ

 

Про підготовку до виконання заходів
щодо захисту населення від можливих
радіаційних аварій та їх наслідків

 

           Відповідно до пунктів 19, 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.02.2022 року № 2102-ІХ, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.02.2022 року      № 179-р «Про організацію функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в умовах воєнного стану», розпорядження начальника Миколаївської обласної військової адміністрації від 04.03.2022 року № 78-р «Про підготовку до виконання заходів щодо захисту населення від можливих радіаційних аварій та їх наслідків» з метою завчасної підготовки до виконання заходів щодо захисту населення від можливих радіаційних аварій та їх наслідків на територіях, що потрапляють до зони спостереження ВП «Южноукраїнська АЕС»

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Голові міської комісії з питань евакуації при виконавчому комітеті Первомайської міської ради (РЯБЧЕНКО) бути готовим до розгортання роботи евакоорганів.

2. Доручити керівникам об’єктів комунальної форми власності та рекомендувати керівникам об’єктів, інших форм власності, на базі яких розгортатимуться приймальні пункти евакуації:

2.1. уточнити персональний склад адміністрацій приймальних пунктів евакуації та необхідної плануючої і організаційної документації;

                                                                       Термін: невідкладно                                                                  

2.2. бути готовими до розгортання і організації роботи з підготовки та здійснення заходів з евакуації, приймання і розміщення евакуйованого населення та матеріальних цінностей у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації на ВП «Южноукраїнська АЕС».

3. Начальнику спеціалізованої служби цивільного захисту матеріального, транспортного забезпечення, технічної, торгівлі, харчування та захисту сільськогосподарських рослин (ЗАРИЦЬКА):

3.1. створити запаси продуктів харчування та питної води для задоволення потреб евакуйованого населення;

                                                                       Термін: невідкладно

3.2. уточнити перелік автотранспортних засобів, які у разі виникнення надзвичайних ситуацій залучаються до проведення евакуації населення.                                                                 

                                                                       Термін: невідкладно

4. Інформацію про виконання пунктів 2, 3 надати до відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату виконавчого комітету міської ради у термін до 18.03.2022 року на електронну адресу vns.pervomaysk@gmail.com з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

 

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024