НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення виконкому


№ 206 від 2022-07-08
Про заборону використання російської мови в закладах освіти Первомайської міської громади, що належать до комунальної власності (оприлюднено 13.07.2022 р.)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

 

 

від  08.07.2022 № 206
  м. Первомайськ

 

Про заборону  використання  російської мови
в закладах освіти  Первомайської  міської громади,
що належать до комунальної власності

 

         У зв’язку з повномасштабним вторгненням російських військ на територію України, посяганням окупанта на територіальну цілісність та незалежність  України, відповідно до статті 19 Конституції України, керуючись підпунктом 1 пункту «а» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської  ради


ВИРІШИВ:

1. Заборонити з 01.09.2022 використання російської мови в закладах загальної середньої освіти Первомайської міської громади, що належать до комунальної форми власності, зокрема:

1.1 вивчення російської мови, як предмета, курсу, факультативу в 1-11 класах;

1.2. оформлення російською мовою освітнього середовища.

2. Начальнику управління освіти міської ради Галині ОСТАПЕНКО довести дане рішення до відома керівників закладів освіти громади.

3. Керівникам закладів загальної середньої освіти Первомайської міської громади, що належать до комунальної форми власності, забезпечити виконання цього рішення.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира  РЯБЧЕНКА.

 

Міський голова                                                                  Олег ДЕМЧЕНКО

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024