НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2022-09-06
Про встановлення порядку побачення гр. ХХХХ Х.Х. з малолітнім сином ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

 

від                             
           м. Первомайськ

 

Про встановлення  порядку  побачення
гр. ХХХХ Х.Х.  з малолітнім сином
ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ,
ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.

     

          На виконання підпункту 4 пункту «б» частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР зі змінами та доповненнями, статей 157, 158 Сімейного кодексу України,  пункту 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяву гр. ХХХХХ ХХХ ХХХХ від 15.07.2022 р. №526/3.13.2-25 про встановлення порядку побачення з дитиною та пропозиції  комісії з питань захисту прав дитини (протокол № 7 від 30.08.2022 р.), враховуючи інтереси дитини, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Встановити порядок побачення ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., з малолітнім сином ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., щосереди з 18.00 до 20.00 та щонеділі з 10.00 до 20.00 за місцем проживання батька по вулиці ХХХХ, будинок ХХ, в м. Первомайську Миколаївської обл.  

2. Протягом вересня 2022 року встановити порядок побачення  ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., з малолітнім сином ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., щосереди з 18.00 до 20.00 та щонеділі з 10.00 до 12.00 за місцем проживання батька по вулиці ХХХХХХ, будинок ХХ, в м. Первомайську Миколаївської обл., в присутності матері дитини ХХХХХ ХХХХ ХХХХ.

3. Рекомендувати батькові дитини, гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., не порушувати графік побачень, забирати сина за місцем його проживання та своєчасно повертати дитину матері гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дитині увагу і турботу, виховувати її, матеріально підтримувати.

4.  Рекомендувати матері дитини гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, поважати батьківські права гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, не чинити перешкод у спілкуванні батька з малолітнім сином. У визначені години та дні спілкування при виникненні обставин, коли зустріч батька з дитиною неможлива ( хвороба дитини, перебування матері не за адресою проживання тощо), завчасно повідомляти про це батька.

5. Зобов’язати законних представників дитини проводити зустрічі з урахуванням стану здоров’я, інтересів і потреб дитини.

6. Попередити законних представників дитини, гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.,  та гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ  р.н., про адміністративну відповідальність, передбачену чинним законодавством за ухиляння від виконання батьківських обов’язків.

7. Попередити батьків дитини гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХ, про те, що рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради  є обов'язковим до виконання на відповідній території.

У разі виникнення непорозумінь та спорів між батьками щодо участі у вихованні, проведенні зустрічей батька з дитиною, а також невиконання рішення виконкому, один з батьків має право звернутися із позовною заявою до суду для вирішення спірних питань. Якщо той з батьків, з яким проживає дитина, чинить перешкоду тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема, якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другій з батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.

8. Доручити представникам органу опіки та піклування виконавчого комітету міської ради, у разі невиконання законним представниками дитини прийнятого рішення, скласти протокол про адміністративне правопорушення, передбачений ч. 4, ч. 5 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

 

Міський голова                                                                                            Олег ДЕМЧЕНКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024