НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2023-02-01
Про встановлення порядку побачення гр. ХХХХХ Х.Х. з його малолітніми дітьми ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., та ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської області
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

РІШЕННЯ

 

від                             
м. Первомайськ

Про встановлення  порядку  побачення
гр. ХХХХХ Х.Х.  з його малолітніми дітьми
ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.,
та ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.

На виконання підпункту 4 пункту «б» частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР зі змінами та доповненнями, статей 157, 158 Сімейного кодексу України,  пункту 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяву гр. Саргожа А.С. від 03.01.2023 р. № 4/3.132 -25 про встановлення порядку побачення з дітьми та пропозиції  комісії з питань захисту прав дитини (протокол № 1 від 27.01.2023 р.), враховуючи інтереси дітей, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ: 

1. Встановити порядок побачення ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., з малолітніми дітьми ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., та ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., щонеділі з 15.00 до 19.00 год на нейтральній території в присутності матері, за попереднім узгодженням з матір’ю.

2. Рекомендувати батькові дітей, гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., не порушувати графік побачень, забирати дітей за місцем їх проживання, належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дітям увагу і турботу, виховувати їх, матеріально підтримувати.

3.  Рекомендувати матері дітей гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХ, поважати батьківські права гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, не чинити перешкод у спілкуванні батька з малолітніми дітьми. У визначені години та дні спілкування при виникненні обставин, коли зустріч батька з дітьми неможлива ( хвороба дитини, перебування матері не за адресою проживання тощо), завчасно повідомляти про це батька.

4. Зобов’язати законних представників дітей проводити зустрічі з урахуванням стану здоров’я, інтересів і потреб дітей.

5. Попередити законних представників дітей, гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, та гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., про адміністративну відповідальність, передбачену чинним законодавством за ухиляння від виконання батьківських обов’язків.

6. Попередити батьків дитини гр. ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, ХХХХХХХ ХХХХ ХХХХ, про те, що рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради  є обов'язковим до виконання на відповідній території.

У разі виникнення непорозумінь та спорів між батьками щодо участі у вихованні, проведенні зустрічей батька з дітьми, а також невиконання рішення виконкому, один з батьків має право звернутися із позовною заявою до суду для вирішення спірних питань. Якщо той з батьків, з яким проживають діти, чинить перешкоду тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дітьми та у її вихованні, зокрема, якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другій з батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.

7. Доручити представникам органу опіки та піклування виконавчого комітету міської ради, у разі невиконання законним представниками дітей прийнятого рішення, скласти протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частинами 4 та 5 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

Міський голова                                                                                          Олег ДЕМЧЕНКО

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024