НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2023-05-08
Про хід виконання за 2021-2022 роки міської комплексної програми «Спортивна громада», затвердженої рішенням міської ради від 23.12.2020 року ІІ пленарного засідання №14

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від_________________№_______
м.Первомайськ

Про хід виконання за 2021-2022 роки
міської комплексної програми «Спортивна громада»,
затвердженої рішенням міської ради від
23.12.2020 року ІІ пленарного засідання №14      

         Відповідно до підпункту 9 пункту «а» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року№280/97-ВР, на виконання напрямків діяльності та заходів міської комплексної програми «Спортивна громада» на 2021-2025 роки ,затвердженої рішенням міської ради від 23.12.2020 року ІІ пленарного засідання №14, з метою популяризації та розвитку спорту в громаді проводиться робота  спрямована на пропаганду оздоровчої фізичної культури, як основного засобу боротьби з захворюваннями, правопорушеннями та утвердження здорового способу життя.

       Розвиток фізкультурно-оздоровчої галузі в громаді направлений на підвищення рівня фізичної культури населення. Для цього проводиться робота щодо посилення ролі фізичного виховання, його оздоровчої спрямованості у всіх напрямках для мешканців громади, що займаються фізичною культурою та спортом, здійснюється чіткий контроль за збереженням існуючої мережі спортивних клубів, активізується робота зі спортивним активом громади. 

       Питання щодо розвитку фізичної культури та спорту  розглядались на нарадах при міському голові, заступнику міського голови та на засіданнях виконавчого комітету міської ради. Виконавчим комітетом міської ради прийняті відповідні рішення виконавчого комітету, що стосуються розвитку фізичної культури та спорту.

        З метою створення належних умов для зміцнення здоров’я людини засобами фізичної культури та спорту в громаді діє Міська комплексна програма “Спортивна громада” на 2021-2025 роки та цільова комплексна Програма розвитку футболу в Первомайській територіальній громаді на 2021-2025 роки.

       В рамках заходів по реалізації програми проведена відповідна робота:

       В 2021 році з покращенням епідемічної ситуації та дотримання умов щодо проведення спортивних заходів в відповідній карантинній зоні вдалося організувати та провести:

сімейні змагання з туризму «Тато, мама, я – туристична сім’я» за участю 12 родин;

дитячий фестиваль футболу «Майбутні зірки» серед дітей 2011 року і молодші;

календарні ігри Чемпіонату України з футболу серед аматорів;

турніри з шашок до Дня праці та Дня перемоги;

турнір з боксу пам’яті Ростислава Дранчевського;

Першість області з футболу серед ДЮСШ;

Передноворічний турнір з футзалу;

товариський турнір з боксу «Відкритий ринг»;

Всеукраїнський турнір з футболу пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Кривицького; 

Чемпіонат України та Відкритий Чемпіонат Миколаївської області, присвячений меморіалу Заслуженого тренера України Віктора Тофана.

       В рамках акції «Спорт для всіх – спільна турбота» працівниками управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту міської ради, проведені реставраційні роботи по впорядкуванню скейтмайданчика до початку літнього періоду, здійснені заходи щодо його косметичного ремонту, спрямованих для занять руховою активністю дітей та молоді та забезпечення  належних умов для занять масовою фізичною культурою та спортом.

     В 2022 році, незважаючи на російську військову агресію та початок повномасштабного вторгнення, робота в напрямку функціонування фізкультурної активності продовжилась, враховуючи що наша територія не була в зоні бойових дій.    Всі  заходи проводились з дотриманням безпеки з можливої загрози під час повітряної тривоги.  

     Так, протягом звітного періоду, продоводились фізкультурно-оздоровчі заходи. Влітку проводились змагання з вуличного футбол для дітей, для дорослих та молоді відкриті тренування з волейболу, кіокушин карате, спорт меч, дитячий дартс та інше).

      Крім цього, в Первомайській міській територіальній громаді проведено:

          -  турнір з волейболу та футболу на Кубок міського голови;

          -  турніри з шашок та тенісу до визначних дат;

          -  Першість Миколаївської області з футболу серед юнаків;

          -  турнір зі змішаних єдиноборств.      

      Спорт не стоїть осторонь допомоги нашим воїнам-захисникам. Підтримка Збройних Сил України є одним із ключових факторів, тому з цією метою проведено турніри з міні-футболу «Все буде Україна», благодійний футбольний турнір ФК «Viкtory», також проведений футбольний турнір до Дня фізичної культури та спорту та інші на фінансову підтримку ЗСУ.

      Влада в такий час максимально сприяє підтримці гарних спортивних починань в громаді. Рішенням міської ради в 2022 році  одному з дитячих футбольних клубів надана земельна ділянка для будівництва футбольного майданчика.     

       Робота в даному напрямку продовжується і в 2023 році та  спрямована на пропаганду оздоровчої фізичної культури, як основного засобу боротьби з захворюваннями, правопорушеннями та утвердження здорового способу життя.

        З метою створення належних умов для зміцнення здоров’я людини засобами фізичної культури та спорту і реалізації завдань програм  в громаді протягом І кварталу 2023 року проведені ряд спортивно-масових заходів.

        З початку року організовані та проведені:

        Зимова Першість громади з міні-футболу, фіналом якого стало проведення 29 січня 2023 року, у залі спорткомплексу «Фрегат» турніру «Все буде Україна» та нагородження переможця та призерів чемпіонату міста з міні-футболу. Загалом у змаганнях взяли участь 4 команди: «Торпедо», Victory, Кінецьпіль та «Ветерани». У складі двох перших зіграли як вихованці футбольних шкіл, так і їхні батьки та тренери. За підсумками турніру, який тривав від початку листопада, і пройшов у два кола, чемпіонство вибороли футболісти «Торпедо». На другому місці розташувалась команда з Первомайського району -  «Кінецьпіль», досвідчена команда «Ветерани» замкнула трійку призерів.

       25 лютого відбувся ветеранський турнір з міні-футболу у спорткомплексі «Фрегат» у футбол грали одразу кілька поколінь.

       26 лютого 2023 року у фізкультурно-оздоровчому клубі «Первомайський міський спеціалізований клуб греблі на байдарках і каное та інших водних видів спорту ім.А.Л.Дмитрієва»  відбувся відкритий Чемпіонат Первомайської міської територіальної громади  з  загально-фізичної підготовки серед веслярів на байдарках і каное, присвячений пам’яті героя АТО Гуцаленка Миколи, під патронатом міського голови Олега Демченка.

       11 березня 2023 року з нагоди Міжнародного жіночого дня  в СК «Фрегат» відбувся турнір з футболу «Фемелі кап-2023» за участю команд дітей та їх матерів. В змаганнях взяли участь 4 команди. 

       18 березня в  спортивному комплексі «Фрегат» відбувся внутрішній футбольний турнір до Дня українського добровольця, організований ФК «Вікторі» за участю 4 команд.

        18 березня 2023 року  пройшов  міський турнір з шашок,присвячений 79-й річниці визволення Первомайщини від фашистських загарбників.

       26 березня 2023 року на базі спортивного клубу «J.C.NAZARITE» відбувся Чемпіонат Миколаївської області з ММА (змішані єдиноборства).

        Це не перші змагання такого рівня, які проводяться в місті з даного виду спорту. В цьому році гостями були  команди з Одеси, Миколаєва, Южноукраїнська, Вознесенська, це близько 80 учасників.

       9 квітня 2023 року під егідою міської асоціації футболу на майданчику Первомайського навчально-наукового інституту НУК імені адмірала Макарова відбулись футбольні змагання на Кубок відкриття сезону, який дав старт  розіграшу чемпіонату міста з міні футболу. В змаганнях взяли участь команди: «Продекспрес», «Кінецьпіль», «Сила», «Коротченка», «Торпедо».

        За регламентом турніру всі команди зіграли між собою по коловій системі. В підсумку Кубок відкриття сезону завоювала команда «Продекспрес». Команда нагороджена  кубком, також відзначені кращі гравці турніру.

       Сформований календарний план на перше півріччя 2023 року, де майже щотижнево проводяться спортивно-масові заходи (це і змагання, турніри, відкриті тренування та ін.).

       Крім того, спортсмени горомади беруть участь в різноманітних змаганнях.

       В рамках чемпіонату Миколаївської області з футзалу серед дітей відбулися заключні матчі. Первомайська футбольна спільнота має чудові результати. Одразу дві наші команди стали чемпіонами області в своїх вікових групах. Серед дітей 2009-2010 років народження перемогли хлопці з ФК Victory, а от у віковій групі 2011-2012 років народження заслужено тріумфували футболісти з ФК «Дербі».

       25-26 березня 2023 року футболісти старшої групи футбольного клубу «Дербі» відвідали Подільськ Одеської області, де прийняли участь у турнірі серед дітей 2010-2011 року народження та здобули перемогу за підсумками змагань.

       Активну роботу в пропаганді здорового способу життя проводить управління освіти міської ради, а саме дитячо-юнацька спортивна школа з видів спорту ім..В.В.Тофана. Протягом звітного періоду проведенні турніри з міні-футболу на підтримку ЗСУ, волейбольні турніри під гаслом «Від перемог на спортивних майданчиках до перемог на фронті», турніри з настільного тенісу, відкриті тренування з боксу.

      Створений  та діє фізкультурно-оздоровчий клуб ««Первомайський міський спеціалізований клуб греблі на байдарках і каное та інших водних видів спорту ім. А.Л. Дмитрієва», де культивується гребля на байдарках і каное та веслувальний слалом.

     До початку повномасштабного вторгнення місто Первомайськ стало  учасником соціального проекту “Активні парки - локації здорової України”. Це  організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

       В громаді визначена базова локація парк культури і відпочинку «Дружба народів», де будуть проводитись вільні тренувальні заняття для всіх бажаючих.

       На разі в рамках проекту уже отримана спортивний інвентар та атрибутика для занять, отримана  державна  субвенція до міського бюджету для оплати роботи тренера.

     Враховуючи вищезазначене, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ: 

1. Інформацію управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту міської ради про хід виконання за 2021-2022 роки міської комплексної програми «Спортивна громада», затвердженої рішенням міської ради від 23.12.2020 року ІІ пленарного засідання №14 взяти до відома.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

Міський голова                                                                             Олег ДЕМЧЕНКО

 

 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024