НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2023-05-17
Про встановлення порядку побачення гр.ХХХХХХ Х.Х. з малолітнім сином ХХХХХ ХХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської області
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ


РІШЕННЯ

 

від                             
м. Первомайськ

Про встановлення порядку побачення 
гр.ХХХХХХ Х.Х.  з малолітнім сином
ХХХХХ ХХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н.  

На виконання підпункту 4 пункту «б» частини 1 статті 34, статті 53 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР зі змінами та доповненнями, пунктів 2.8 та 6.4 регламенту роботи виконавчого комітету Первомайської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 12.02.2021 року № 79 «Про затвердження регламенту роботи виконавчого комітету Первомайської міської ради», статей 157, 158 Сімейного кодексу України,  пункту 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяву гр. ХХХХ ХХХХХ ХХХХХ  від 06.04.2023р. №К-245-23 про встановлення порядку побачення з дитиною та пропозиції комісії з питань захисту прав дитини (протокол № 4 від 25.04.2023 р.), враховуючи інтереси дитини, виконавчий комітет міської ради 

ВИРІШИВ:

1. Встановити порядок побачення ХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., з малолітнім сином ХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ р.н., під час перебування батька у відпустці за адресою: Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. ХХХХХХХ, буд. ХХХ. 

2. Рекомендувати батькові дитини, гр.ХХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ, попереджати матір дитини про зустріч з сином за годину в телефонному режимі  та повертати дитину матері гр.ХХХХХХ ХХХХХ ХХХХ, належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дитині увагу і турботу, виховувати її, матеріально підтримувати.

3.  Рекомендувати матері дитини гр. ХХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ, поважати батьківські права гр. ХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ, не чинити перешкод у спілкуванні батька з малолітнім сином. Повідомляти про виниклі обставини, коли зустріч батька з дитиною неможлива (хвороба дитини, перебування дитини не за адресою проживання тощо).

4. Зобов’язати законних представників дитини проводити зустрічі з урахуванням стану здоров’я, інтересів і потреб дитини.

5. Попередити батьків дитини гр. ХХХХХ ХХХХХ ХХХХХ та гр. ХХХХХ ХХХХ ХХХХХ, про те, що рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради  є обов'язковим до виконання на відповідній території.

У разі виникнення непорозумінь та спорів між батьками щодо участі у вихованні, проведенні зустрічей батька з дитиною, а також невиконання рішення виконавчого комітету, один з батьків має право звернутися із позовною заявою до суду для вирішення спірних питань. Якщо той з батьків, з яким проживає дитина, чинить перешкоду тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема, якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другій з батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

Перший заступник міського голови                         Дмитро МАЛІШЕВСЬКИЙ           

 

 

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024