НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень виконкому


від 2023-10-06
Про встановлення порядку побачення гр. ХХХХХХ Х.Х. з малолітньою дитиною

 

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від                             
           м. Первомайськ

                           

Про встановлення порядку
побачення гр. ХХХХХХ Х.Х.
з малолітньою дитиною

 

      Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 157,158 Сімейного кодексу України, пунктом 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866, розглянувши заяву гр. ХХХХХХХ Х.Х. від ХХ.ХХ.ХХХХ року №ХХХ/Х.ХХ.Х-ХХ про встановлення порядку побачення з малолітньою дитиною, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини (протокол №9 від 29.09.2023 р.), виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1.  Встановити порядок побачення гр. ХХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХ0 р.н., з малолітньою донькою, ХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХХ, ХХ.ХХ.ХХХХХ р.н., щомісяця, кожного першого та третього тижня, з 09.00 год. суботи до 18 год. неділі, на 3 дні осінніх та зимових канікул, на 30 днів літніх канікул, з 01 червня по 30 червня включно, за адресою: Миколаївська область, ХХХХХХХ ХХХХХХХ, смт. ХХХХХХХ, вул. ХХХХХХХХ, буд. ХХ, з обов'язковим урахуванням бажання та думки дитини.

2. Рекомендувати батькові дитини, гр. ХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХХХХ, не порушувати графік побачень, забирати доньку за місцем постійного проживання та своєчасно повертати дитину матері, гр. ХХХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХ, за адресою: м. Первомайськ, вул. ХХХХХ ХХХХХ, буд. ХХ-Х, належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дитині увагу і турботу, виховувати її, матеріально підтримувати.

3. Рекомендувати матері дитини, гр. ХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХ, поважати батьківські права гр. ХХХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХХХ, не чинити перешкод у спілкуванні батька з малолітньою донькою, готувати дитину до зустрічей з батьком. У визначені години та дні спілкування при виникненні обставин, коли зустріч батька з дитиною є неможливою (хвороба дитини, перебування матері не за адресою проживання тощо) завчасно повідомляти про це батька дитини.

4. Зобов'язати законних представників дитини проводити зустрічі з урахуванням стану здоров'я, інтересів і потреб дитини.

5. Попередити законних представників дитини, гр. ХХХХХХХ ХХХХХХХХ ХХХХХХХ, гр. ХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХХХ про адмінстративну та кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за ухилення від виконання батьківських обов'язків.

6. Попередити батьків дитини, гр. ХХХХХХХ ХХХХХХХХ ХХХХХХХ, гр. ХХХХХХХ ХХХХХХХХ ХХХХХХХХ про те, що рішення органу опіки та піклування є обов'язковим до виконання.

У разі виникнення непорозумінь та спорів між батьками щодо участі в вихованні, проведенні зустрічей батька з дитиною, а також невиконання рішення виконкому, один із батьків має право звернутися із позовом до суду для вирішення спірних питань. Якщо той з батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоду тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема, якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий з батьків має право звернутись до суду з позовом про усунення цих перешкод.

7. Доручити представникам органу опіки та піклування виконавчого комітету міської ради, у разі невиконання законними представниками дитини прийнятого рішення, скласти протокол про адміністративне правопорушення, передбачений ч. 4, ч. 5 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира РЯБЧЕНКА.

 

Міський голова                                                                                 Олег ДЕМЧЕНКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024