НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення міської ради


№ 64 від 2024-03-06
Про припинення юридичної особи комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» шляхом ліквідації (оприлюднено 14.03.2024 р.)

ПЕРВОМАЙСЬКА   МІСЬКА   РАДА
Миколаївської  області
61 СЕСІЯ      VIII СКЛИКАННЯ 

РІШЕННЯ

від  06.03.2024 року № 64
м. Первомайськ

 

Про припинення юридичної особи
комунального підприємства «Госпрозрахункове
земельно-кадастрове бюро» шляхом ліквідації 

Відповідно до статті 17,  пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями,  статей  59, 78 Господарського Кодексу України,      статей 104, 105, 110, 111, 112 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»   від 15.05.2003 року № 755-ІV зі змінами та доповненнями, у зв’язку із неможливістю та недоцільністю функціонування комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро», міська рада 

 В И Р І Ш И Л А:

 1. Припинити шляхом ліквідації комунальне підприємство «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» (код ЄДРПОУ 30280927), яке знаходиться за адресою: вулиця Грушевського, 3 місто  Первомайськ Миколаївської області, 55200.

2. Створити ліквідаційну комісію по припиненню комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» (код ЄДРПОУ 30280927) та затвердити її персональний склад згідно з додатком.

3. Визначити місцезнаходження ліквідаційної комісії по припиненню комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» за адресою:  вулиця  Михайла Грушевського, 3 місто Первомайськ, Первомайський район,  Миколаївської  області, 55213.

4. Ліквідаційній комісії:

 4.1. Вжити заходів, пов’язаних з ліквідацією комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» в установленому чинним законодавством порядку;

4.2. Голові ліквідаційної комісії протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення забезпечити подання органу державної реєстрації документів для внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань записів про державну реєстрацію рішення про припинення юридичної особи в результаті її ліквідації.

4.3. Встановити, що кредитори можуть заявляти свої вимоги протягом двох місяців з дня оприлюднення повідомлення про ліквідацію комунального підприємства Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» на офіційному               веб – сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних                                     осіб-підприємців та громадський формувань.

4.4. Вжити всіх необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро».

4.5. Повідомити всіх відомих кредиторів про припинення комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро».

4.6. Закрити рахунки, відкриті у фінансових установах, крім рахунка, який використовується для розрахунків з кредиторами під час ліквідації комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро».

4.7. Провести інвентаризацію майна комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро», виявити та вжити заходів щодо повернення майна, яке перебуває у третіх осіб.

4.8. Забезпечити  своєчасне надання податковим органам та Пенсійному фонду України, документів комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» для проведення перевірок та визначення наявності або відсутності заборгованості із сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України,  фондів соціального страхування первинних документів, документів бухгалтерського та податкового обліку. 

4.9. Попередити працівників комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» про наступне їх вивільнення, у зв’язку з ліквідацією підприємства та направити до Первомайської філії Миколаївського обласного центру зайнятості інформацію про вивільнення працівників.

4.10. Відповідно до законодавства про працю здійснити звільнення працівників комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно- кадастрове бюро».

4.11. Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами скласти проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро», перелік пред’явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду.

4.12. Провести виплату грошових сум кредиторам комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро», у тому числі за податками, зборами, єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що належить сплатити до місцевого бюджету, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, у порядку черговості, встановленої статтею 112 ЦК України.

4.13. У разі недостатності у підприємства коштів для задоволення вимог кредиторів, забезпечити проведення незалежної оцінки майна комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» та організувати його реалізацію.

4.14. Після завершення розрахунків з кредиторами скласти та затвердити ліквідаційний баланс комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно- кадастрове бюро» та подати його до податкового органу та Первомайської міської ради.

4.15. Передати Первомайській міській раді майно комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро», що залишилося після задоволення вимог кредиторів.

4.16. До моменту затвердження ліквідаційного балансу  скласти та подати податковим органам Пенсійному фонду України та фондам соціального страхування звітність за останній звітний період.

4.17. Якщо вартість майна комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» виявиться недостатньою для задоволення всіх вимог кредиторів, здійснити всі необхідні дії, встановлені Кодексом України з процедур банкрутства.

4.18. Передати в установленому законодавством порядку відповідним архівним установам на зберігання документи, які підлягають обов’язковому зберіганню.

4.19. Забезпечити подання державному реєстраторові документів, передбачених законом для проведення державної реєстрації припинення комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» в установлений законом строк.

5. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Первомайської міської ради від 25.01.2024 № 34 «Про припинення юридичної особи комунального підприємства «Госпрозрахункове земельно-кадастрове бюро» шляхом ліквідації».

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, кадастру, власності, приватизації, земельних відносин та планування територій.

 

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

Додаток

 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024