НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Розпорядження міського голови


№ 47-р від 2024-03-11
Про проведення роз’яснювальної роботи серед посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, громадян про необхідність укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів (оприлюднено 15.03.2024 р.)

УКРАЇНА
Миколаївська область
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ   МІСЬКИЙ   ГОЛОВА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Від  _11.03.2024 __№ 47-р__
       м. Первомайськ

 

Про проведення роз’яснювальної
роботи серед посадових осіб
підприємств, установ, організацій,
незалежно від форм власності,
громадян про необхідність укладання
договорів на вивезення твердих
побутових відходів       

 

        Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями, статей 10, 34, частини 2 статті 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 6 вересня 2005 року № 2807-IV зі змінами та доповненнями, частини 1 статті 30, пункту 1 частини 2 статті 31, частини 1 статті 33 Закону України «Про управління відходами» від 20 червня 2022 року № 2320-ІХ зі змінами та доповненнями, пункту 2 частини 1 статті 5, статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами та доповненнями, з метою забезпечення благоустрою, чистоти і порядку, запобігання утворення несанкціонованих сміттєзвалищ та підвищення відповідальності посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, громадян за стан благоустрою території Первомайської міської територіальної громади 

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ: 

        1.Відділу муніципальної варти апарату виконавчого комітету міської ради ( КРЕСТЬЯНОВУ):

         1.1.Проводити систематичну роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів господарюванняпо незалежно від форм власності, в тому числі із застосуванням засобів масової інформації та розміщення інформаційних матеріалів на офіційних вебсайтах міської ради, виконавчого комітету міської ради про таке:

        1.1.1. відсутність договору у юридичної особи, фізичної особи-підприємця, громадянина є порушенням Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги» та тягне за собою адміністративну відповідальність;

       1.1.2. на виконання вимог частини 1 статті 25 Закону України  «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укладати договір про управління побутовими відходами з виконавцем послуги по управлінню побутовими відходами, визначеними у встановленому законом порядку.

        1.2. Активізувати роботу по встановленню громадян, підприємців та суб’єктів господарюванняпо незалежно від форм власності, що незаконно утворюють сміттєзвалища, забезпечити належний збір матеріалів по фіксації порушень, в яких зазначати наявність чи відсутність укладеного договору на вивезення твердих побутових відходів.

        2. Рекомендувати  громадянам, підприємцям та суб’єктам господарювання незалежно від форм власності, які не уклали договір на вивезення твердих побутових відходів звернутися до ТОВ «Коммунсервіс», за адресою вулиця Андрія Антонюка, №42-а, тел. моб.0976735423. За додатковою інформацією звертатися до відділу муніципальної варти апарату виконавчого комітету міської ради тел. (05161)7-54-24.

        3. Адміністративній комісії при виконавчому комітеті міської ради (МАЛІШЕВСЬКИЙ):

      3.1.При розгляді матеріалів про порушення правил благоустрою території населених пунктів Первомайської міської територіальної громади та встановленні факту відсутності договору на вивезення твердих побутових відходів, безальтернативно приймати рішення про застосування штрафу відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та зобов’язання до укладання договору на вивезення твердих побутових відходів із встановленням терміну до 10–ти календарних днів.

        3.2.Інформувати відділ муніципальної варти апарату виконавчого комітету міської ради та ТОВ «Коммунсервіс» про прийняті рішення для здійснення контролю за термінами укладання договору на вивезення твердих побутових відходів.

        4.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови  Дмитра МАЛІШЕВСЬКОГО.

 

Міський голова                                                                        Олег ДЕМЧЕНКО 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024