НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Рішення міської ради


№ 31 від 2024-03-28
Про підготовку лоту для продажу права оренди земельної ділянки біля АЗС по вул. Одеська на земельних торгах (оприлюднено 03.04.2024 р.)

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
   62 сесія                        
VIII скликання
РІШЕННЯ

 від  28.03.2024 року № 31
      м. Первомайськ

 

Про підготовку лоту для продажу права
оренди  земельної ділянки біля АЗС
по вул. Одеська на земельних торгах

 

         Відповідно  до пункту 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями, статей 135, 136 Земельного Кодексу України від 25.10.2001 року № 2768-ІІІ зі змінами та доповненнями, пункту 288.5, статті 288 Податкового кодексу України, Закону України «Про оренду землі» від 06.10.1998 року № 161-XIV зі змінами та доповненнями, враховуючи рішення міської ради від 24.06.2021 року № 4 «Про встановлення ставок орендної плати за землю Первомайської міської територіальної громади», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Встановити  стартовий  розмір  річної  орендної плати земельної ділянки  площею  0,1780 га, 03.07 - для  будівництва та обслуговування будівель торгівлі біля АЗС по вул. Одеська  (кадастровий номер 4810400000:06:024:0292)  у розмірі 12 % від її нормативної грошової оцінки, що становить 229 201,42 грн.

2. Встановити умови  продажу на конкурентних засадах прав на оренду земельних ділянок:

2.1. Розмір мінімального кроку торгів становить 1 % стартової ціни лота. Розмір максимального кроку торгів не обмежується.

2.2. Ціною лота на земельних торгах є розмір орендної плати за користування земельною ділянкою.

2.3. Розмір орендної плати за користування земельною ділянкою за перший рік має дорівнювати ціні продажу відповідного лота.

2.4.  Розмір орендної плати за землю обов’язково індексується  у випадках, передбачених законодавством.

2.5. Плата за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах, підлягає сплаті переможцем не пізніше трьох банківських днів з дня укладення відповідного договору.

2.6. За результатами проведення земельних торгів між організатором та переможцем укладається Договір оренди землі (Додаток).

2.7. Договори  оренди  землі, укладені за результатами проведених земельних торгів, після закінчення терміну їх дії можуть бути поновлені на новий строк, за умови виконання усіх умов попереднього договору. У разі поновлення договору оренди  земельної ділянки на новий строк його умови можуть бути змінені за згодою сторін.

2.8.  У разі переходу від переможця земельних торгів до іншої особи права власності на незавершене будівництво або нерухомий об'єкт, які збудовані на земельній ділянці або право на яку отримане на земельних торгах, новий власник сплачує орендну плату за землю у розмірах, визначених у договорі для переможця земельних торгів.

2.9. Обмеження права на земельну ділянку, що передається в оренду, здійснюється шляхом встановлення в договорі оренди:

а) умови розпочати забудову або освоєння земельної ділянки відповідно до цільового призначення протягом одного року з дня реєстрації права оренди земельної ділянки;

б) умови завершити будівництво відповідно до цільового призначення в терміни, що не можуть перевищувати три роки з дня реєстрації права оренди земельної ділянки;

в) умови здійснити будівництво, ремонт або утримання дороги, ділянки дороги, що безпосередньо межує із земельною ділянкою, переданою в оренду або необхідна для її обслуговування та розміщується поблизу.

2.10. Недотримання умов договору оренди стосовно обмеження права на земельну ділянку вважається використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням і є підставою для примусового припинення права на земельну ділянку відповідно до статті 143 Земельного кодексу України.

3. Витрати, здійснені на підготовку лоту для продажу на земельних торгах, відшкодовуються переможцем земельних торгів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

4.  Встановити  строк користування земельною ділянкою при укладенні договору оренди з переможцем торгів по земельній ділянці, зазначеній  в  пункті 1.      5 років.

5.  Забороняється придбання земельної ділянки у власність протягом 5 років.

6. Земельні торги проводяться у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет, за результатами проведення якого укладається договір оренди земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищий розмір орендної плати, зафіксованої під час проведення земельних торгів.

7. Земельні торги проводяться відповідно до договору між організатором земельних торгів та оператором електронного майданчика.

8. Уповноважити управління комунальної власності та земельних відносин Первомайської міської ради здійснювати підготовку договорів оренди земельних ділянок за результатами торгів.

9.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, кадастру, власності, приватизації, земельних відносин та планування територій.


Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024