НОРМАТИВНІ АКТИ
ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА
ВИКОНКОМУ
 
Проекти рішень міської ради


від 2024-04-26
Про затвердження пропозиції щодо перейменування міста Первомайська Миколаївської області

ПРОЄКТ

ПЕРВОМАЙСЬКА МІСЬКА РАДА
Миколаївської      області
______________ сесія                        _____________ скликання

РІШЕННЯ

від ________________року № ___
        м. Первомайськ

 

Про затвердження пропозиції  щодо
перейменування міста Первомайська
Миколаївської області

      

         Керуючись статтею 13, пунктом 41 частини 1 статті 26, частиною 1 статті 59 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР зі змінами та доповненнями, Законами України «Про географічні назви» від 31 травня 2005 року № 2604-ІУ, «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року № 3005-ІХ, рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року № 230 "Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному вебсайті Національної комісії зі стандартів державної мови", враховуючи результати проведених консультацій з громадськістю, міська рада 

 

В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити пропозицію депутатів Первомайської міської ради Первомайського району Миколаївської області VІІІ скликання до Верховної Ради України про перейменування міста Первомайська на «місто Богославськ», що додається.

2. Відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради подати затверджену пропозицію щодо перейменування міста Первомайська Миколаївської області на «місто Богославськ» на розгляд комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

3. Відділу інформаційних технологій та комп’ютерно-технічного забезпечення апарату виконавчого комітету міської ради та відділу прес-служби апарату виконавчого комітету міської ради опублікувати на офіційному сайті Первомайської міської ради та у соціальній мережі «Фейсбук» та «Телеграм» це рішення міської ради. 

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на першого заступника міського голови.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань етики, регламенту, законності, запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів, міжнародного співробітництва, взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, інформаційної і регуляторної політики та розвитку територій громади.

 

Міський голова                                                                               Олег ДЕМЧЕНКО

 

Андрій БАЛАНЮК 


Розробка та підтримка сайта: PervoSOFT
©2024